Osnovan Wizz Air Abu Dabi – jeftiniji letovi do Bliskog istoka

Wizz Air Holdings Plc („Wizz Air“),  objavio je danas da je zaključio finalni ugovor sa svojim partnerom, Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC („ADDH“), o zajedničkom osnivanju kompanije Air Abu Dhabi. Planirano da ova niskotarifna avio-kompanija počne sa radom na Međunarodnom aerodromu Abu Dabi na jesen 2020. godine.

Ovaj ugovor je jedan od ključnih koraka ka osnivanju Wizz Air Abu Dhabi, novog emiratskog niskotarifnog avio-prevoznika sa sedištem u glavnom gradu UAE. Wizz Air Abu Dhabi planira da počne sa radom u drugoj polovini ove godine i da putnicima ponudi niske cene avio-karata uz kvalitetnu uslugu na letovima do brojnih destinacija u Evropi, na Bliskom istoku, u Aziji i Africi.

U narednim mesecima će početi proces zapošljavanja u kompaniji Wizz Air Abu Dhabi, što će otvoriti nove šanse za zaposlenje, podstaći ekonomiju i privući više posetilaca Abu Dabiju. Ova najava je takođe u skladu sa podsticajnim programom Abu Dabija pod nazivom Gadan 21, vrednim 50 milijardi dirhama, čiji cilj je dalji razvoj ovog emirata kroz investicije u biznis, inovacije i ljude.

Nakon sklapanja ugovora, razvojni tim ove avio-kompanije je već pokrenuo proces sa Generalnim direktoratom za civilno vazduhoplovstvo UAE za dobijanje sertifikata vazduhoplovnog operatera i dozvole za rad.

Ovo je značajan trenutak za osnivanje naše nove avio-kompanije u Abu Dabiju. Ugovor o zajedničkom ulaganju sa Abu Dhabi Developmental Holding Company u kompaniju Wizz Air Abu Dhabi potvrđuje našu dugoročnu posvećenost ekonomski i operativno visoko efikasnom i ekološki najodrživijem poslovnom modelu poslovanja avio-kompanije u cilju razvoja vazduhoplovnog sektora Abu Dabija. Wizz Airova misija se savršeno uklapa u ekonomsku strategiju diversifikacije Abu Dabija jer nam je cilj da intenziviramo avio-saobraćaj stvaranjem potražnje u korist rastuće turističke i ekonomske raznolikosti Abu Dabija. Jedva čekamo da poželimo dobrodošlicu putnicima na letovima svoje mlade, zelene i izuzetno efikasne flote,“ rekao je Jožef Varadi, generalni direktor kompanije Wizz Air Holdings.

„Turizam je jedan od glavnih prioriteta razvojne strategije Abu Dabija. Velika ulaganja se ne odnose samo na naše aerodrome, već i na turističku infrastrukturu, uključujući hotele, rizorte i kulturne atrakcije. Naš emirat je prošle godine zabeležio rekordnih 11,35 miliona posetilaca, najviše zahvaljujući dobroj povezanosti koja ljudima omogućava da posete Abu Dabi na jednostavan i pristupačan način. Naša partnerstva sa Wizz Airom i drugim kompanijama će pomoći da se glavni grad UAE pozicionira kao izuzetno konkurentna regionalna i međunarodna destinacija i za poslovne ljude i za turiste“, izjavio je Njegova ekselencija Muhamed Hasan Al Suvaidi, generalni direktor kompanije ADDH.

Glavna delatnost ove avio-kompanije će biti uspostavljanje linija ka tržištima na kojima Wizz Air posluje i beleži visoku stopu rasta – centralnoj, istočnoj i zapadnoj Evropi.

Takođe pročitajte

Da li čistiji vazduh u kafićima „čisti“ i goste iz lokala

Sve učestalije najave da bi Srbija mogla zabraniti pušenje u zatvorenom uplašila je vlasnike ugostiteljskih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.