Foto: ESTIEM

Organizacija ,,ESTIEM“ okuplja mlade iz regiona

,,Balkanski Motivacioni Vikend“ (eng. Balkan Motivational Weekend) je poseban događaj koji ima za cilj da okupi što veći broj mladih osoba sličnih interesovanja na jednom mestu – Balkanu.

Ovakav događaj je tradicija studentske organizacije ,,ESTIEM“ i lokalna grupa sa Mašinskog fakulteta u Nišu imaće priliku da po drugi put ugosti članove ostalih balkanskih lokalnih grupa pomenute organizacije.

Ove godine, Balkanski Motivacioni Vikend biće održan u periodu od 2. do 5. decembra u Nišu.

,,Balkanski Motivacioni Vikend predstavlja jedinstvenu priliku da mladi, ambicionzni ljudi koji čine lokalnu grupu iz Niša, uspostave kontakte i zbliže se sa svojim vršnjacima iz drugih balkanskih zemalja. Cilj nam je da kroz ostvarene kontakte osnažavamo našu lokalnu grupu i jačamo odnose u okviru našeg, balkanskog regiona ali i šire.“ izjavila je predsednica ESTIEM-a u Nišu, Sofija Stanojev, studentkinja treće godine Mašinskog fakulteta.

Foto: ESTIEM

Svakog dana, počevši već od prvog, učesnicima događaja lokalna grupa iz Niša priredila je niz zanimljivih edukativnih i slobodnih aktivnosti kroz koje će moći da međusobno razmenjuju svoja iskustva, kulturu i interesovanja. Pored dobro poznatih ,,intrenacionalnih večeri“ , gosti će biti u mogućnosti da upoznaju istoriju grada Niša kroz organizovane posete objektima Narodnog muzeja u Nišu.

,,Verujemo da je veoma važno pokazati istoriju našeg grada mladim ljudima iz inostranstva i čast nam je što smo u mogućnosti da im pružimo obilazak nekih od najvažnijih kulturnih objekata našeg grada – Logor na Crvenom Krstu, Ćele kulu i Narodni muzej.“ dodaje Tijana Kocić, podpredsednica za marketing i PR, takođe studentkinja treće godine Mašinskog fakulteta u Nišu.

Niš će ove godine ugostiti preko 20 mladih osoba iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i naravno, Srbije.

ESTIEM LG Niš je lokalna grupa organizacije ESTIEM – udruženja evropskih studenata industrijskog iženjerstva i menadžmenta. Od sredine 2022. godine lokalna grupa ima sedište na Mašinskog fakultetu u Nišu, čiji su studenti i osnivači same lokalne grupe iz Niša.

,,Postojanje ovakve organizacije na Mašinskom fakultetu predstavlja motivacioni faktor mladim ljudima da odluče da sutradan upišu naš fakultet i uključe se u rad same orgnizacije i daju svoj doprinos istoj. Mislimo da jedna ovakva organizacija predstavlja odličnu priliku budućim i sadašnjim studentima fakulteta da stiču praktično znanje iz raznih oblasti. Naša lokalna grupa već sada ima u planu niz događaja koje će realizovati u toku 2023. godine, a već na samom početku godine čeka nas polufinale ,,TIMES“ takmičenja u studiji slučaja, čiji ćemo biti ponosni organizatori. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo samom Mašinskom fakultetu i dekanatu koji podržava sve naše aktivnosti i rad naše organizacije.“ zaključuje Sofija Stanojev.

ESTIEM organizacija gradi veze između studenata širom Evrope ali i pruža mogućnost svojim članovima da uspostave kontakte sa predstavnicima drugih univerziteta, fakulteta i kompanija. ESTIEM danas broji 74 lokalne grupe širom Evrope, sa više od 60 000 studenata. Ova organizacija je neprofitna i bavi se isključivo studentima.

Takođe pročitajte

Lutke koje tope srca – saradnja udruženja roditelja dece sa autizmom i kreatorke Marije Tarlać

Kad vešte mame u svoje ruke uzmu budućnost svoje dece i za to dobiju podršku …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.