sreda , 27 maja 2020

Lebančanima Zlatna plaketa na Sajmu privrede i privrednika EXPO 2018

Zimnica, rakije, sušeni vrganji, proizvodi od meda, trikotaža,…samo su neki od proizvoda kojima su se na drugom Sajmu privrede i preduzetnika EXPO 2018 u niškoj hali Čair predstavili proizvođači iz tri opštine Jablaničkog okruga.

Zlatna plaketa pripala je opštini Lebane koja je nastupila sa 17 izlagača ali su veoma posećeni bili i štandovi leskovačke i vlasotinačke opštine.

Predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović kaže da se regionom širi pozitivna priča o ovoj opštini i da će nastaviti da učestvuju na ovakvim manifestacijama. Lokalna vlast je platila troškove zakupa dva štanda na kojima su se predstavili Turistička organizacija sa desetak izlagača i Tehnička škola. 

“Stalo nam je da naše lokalne kompanije predstave svoje proizvode ali i da razmene iskustva. Nastavićemo da postavljamo visoke ciljeve jer je to put do uspeha, kaže Todorović.

Sajam je bio prilika da se Tehnička škola pohvali da ih je Ministarstvo prosvete svrstalo među 11 najboljih stručnih škola u Srbiji. Proglašeni su za najbolju srednju školu kada je u pitanju obrazovanje građevinara.

Na štandu opštine Lebane posetioci Sajma su mogli da vide trenutne privredne potencijale a zbog “velikih potencijala i radnih ljudi” pripala im je i Zlatna plaketa ove dnodnevne manifestacije. Na njihovom štandu predstavila su se preduzeća “Lemex Gamakom”, “Nevena”, SNB, “Strela”, “Roštiljko Co”, “Deverra Farm”, “Vidra”, “Biomark”, “Lebanteks”, “Živkov mlin”, “Interfood”, Radanska ruža, “Kontro fruit”, “Metalex” i Srednja tehnička škola “Vožd Karađorđe”.

“Sajam je odlična prilika da predstavim svoje proizvode i ostavrim kontakte sa kolegama i kupcima, kaže pčelar Žarko Kiković sa štanda leskovačke opštine.

 

Takođe pročitajte

Svet posle sutra – Život bez otpada

Da li ste znali da je ostrvo smeća u Tihom okeanu veličine tri Francuske?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.