ponedeljak , 6 jula 2020

Opremljena biblioteka u Vlasotincu

U prostorije Narodne biblioteke “Desanka Maksimović” u Vlasotincu stigli su računari i police za knjige, dar Ministarstva kulture i informisanja.
Reč je o realizaciji projekta „Dodatno opremanje Pozajmnog odeljenja“, dogovorenog pre dva meseca.
Naime, kada je u junu prisustvovao svečanom otvaranju rekonstruisane i dograđene zgrade Kulturnog centra, ministar kulture i informisanja u Vladi Srbije Vladan Vukosavljević izrazio je želju da obiđe i ostale ustanove kulture u Vlasotincu. Tom prilikom je u razgovoru sa zaposlenima u Narodnoj biblioteci “Desanka Maksimović” izrazio spremnost da ministarstvo pomogne u nabavci najneophodnije tehničke opreme.

Police će doprineti uvećanju neophodnog skladištenog prostora za knjige, a zbog hroničnog nedostatka prostora nove police smo smestili u hodnik između Dečjeg i Pozajmnog odeljenja, kao i u samom Pozajmnom odeljenju i Odeljenju nabavke i obrade. Dva nova, savremenija računara, omogućiće nam lakši rad i bolje čuvanje podataka.” – kaže direktor vlasotinačke biblioteke Srba Takić koji dodaje da su on i ostali zaposleni bili prijatno iznenađeni kada je ministar došao da ih poseti, iako je povod za njegov dolazak bio drugi.
Vrednost nabavljene opreme je 200.000 dinara.

Takođe pročitajte

Andrija Stanković – Đak generacije OŠ “Siniša Janić”

Uz jednoglasnu podršku učitelja, posebno njegove učiteljice Mirjane Đikić i nastavnika koji su mu predavali, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.