ONLINE kupovina patika više nikad neće biti ista

BUDUĆI građevinski inženjeri Dimitrije Jovanović, Ilija Nikolić i Jovan Marinković su osmislili aplikaciju koja će milionima ljudi širom sveta pomoći prilikom kupovine patika posredstvom interneta.

Takozvana produžena stvarnost i veštačka inteligencija – “upakovani” u njihovu aplikaciju – za samo nekoliko minuta će vam odrediti tačan broj patika za određeni model, a odmah ćete moći da vidite i “kako vam stoje”…

Dimitrije, Ilija i Jovan ne kriju da su za ovakvim rešenjem tragali iz prilično sebičnih razloga, tragajući za novim modelima, dok čekaju njihovo pojavljivanje na srpskom tržištu.

“Svi znamo koji broj patika nosimo, ali se to ne slaže uvek sa numeracijama proizvođača, pa je problem pogoditi meru pri kupovini posredstvom interneta. Jer, u prodavnici svaki par možete da probate, a onlajn ste morali da strepite da li ste pravilno izmerili stopala… – objašnjava Dimitrije.

Ubuduće, kada potencijalni kupac odabere određeni model, biće dovoljno samo da “pametni telefon” sa niškom aplikacijom prinese stopalu, pa da odmah vidi broj patika koji podržava konkretni proizvođač.

Zahvaljujući ovoj inovaciji, Dimitrije, Ilija i Jovan su pre tri meseca postali novi stanari Startap centra u Nišu, koji podržava još desetak kompanija iz oblasti naprednih tehnologija. Svesni toga da su osmislili nešto što je jedinstveno u svetu, već su na dobrom putu da pronađu partnere koji će ih podržati u nastojanjima da se njihova aplikacija nađe na tržištu.

DIMITRIJE Jovanović je zajedničku aplikaciju predstavio i premijerki Srbije Ani Brnabić  koja se, prilikom nedavne posete Startap centru u Nišu, oduševila studentskom idejom i obećala im pomoć pri prevazilaženju “početničkih problema”.

Takođe pročitajte

Tampon zona uživo u Nišu: Novi talas patrijarhata i mizoginije na internetu i šta sa njim

Uprkos snažnom talasu ženskih glasova i sve brojnijim inicijativama za umrežavanje žena koje nam omogućava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.