četvrtak , 18 avgusta 2022

Oni su ponos Leskovca!

Grad Leskovac i Kancelarija za mlade svečano su uručili nagrade 230 najuspešnijim mladim talentima.

Prostorija Centra za stručno usavršavanje danas je bila prepuna mladih uspešnih ljudi i njihovih porodica koji su bili podrška na već sada tradicionalnoj dodeli nagrada i priznanja Grada Leskovca.

Ovaj dan je za mene velika čast i još veće zadovoljstvo. Danas imam privilegiju da se rukujem sa najuspešnijim i najtalentovanijim mladim sugrađanima.Od 2013. do danas nagradili smo skoro 2000 vas. Preko 350 vaših drugova je otišlo na ekskurziju sa koje nose samo lepe uspomene. Danas, izdvajamo 6,5 miliona kako bismo nagradili 230 najboljih.” – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Grada Leskovca Goran Cvetanović.

Nagrade su uručene učenicima, studentima, sportistima i muzičarima za izvanredne uspehe postignute u raznim poljima delovanja.
Osvojivši nagrade na republičkim i medjunarodnim takmičenjima i polaganjem svih ispita u toku jedne školske godine sa prosekom 9 i više uvrstili su se u najuspešnije mlade građane Leskovca.

Onim što jeste čini vas ono u šta verujete. Danas je Leskovac najponosniji grad, mnogo rada, truda i odricanja stoji iza svih nagrađenih. Veoma sam srećna jer je sav naš trud i rad prepoznat i podržan.” – izjavila je Milica Ristić, student doktorskih studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu sa prosekom 10.

Da se podsetimo, u proteklih šest godina od kada je obnovljeno nagrađivanje mladih talenata koja funkcionišu u okviru Kancelarije za mlade grada Leskovca iz gradskog budžeta za nagrađivanje mladih izdvojeno je 60 miliona dinara.

Htela bih da istaknem koliko truda, vremena i rada je svako od nas uložio u svoj napredak te je svaki vid podrške vrlo značajan. Ova nagrada meni daje motivaciju da i dalje napredujem kako bih i sledeće godine bila na ovom istom mestu sa još većim dostignućima. Zahvalila bih se Gradu Leskovcu, Kancelariji za mlade, a naravno i svojoj porodici.” – kaže Gorana Radovanović dobitnica nagrade i student druge godine Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Martina Mitrović takođe je jedna od dobitnica nagrada za mlade talente Grada Leskovca i osvojila je drugu nagradu na republičkom takmičenju iz oblasti ekonomije.

Takođe pročitajte

Julian MARLEY – ne pravim tešku muziku

Kao jedan od jedanaestoro dece legendarnog Boba Marlija nastavio je muzički put svog oca i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.