četvrtak , 7 jula 2022
foto niskevesti

One muški gase vatru

Ženska ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Nišu drugi put u poslednje četiri godine postala je državni prvak u kategoriji seniora do 30 godina i time se plasirala na Olimpijadu u Austriji.

Na takmičenju na Zlatiboru ubedljivom pobedom drugoplasiranu ekipu ostavila je iza sebe za 40 sekundi.

Druženje i usavršavanje u poslu koji vole da rade dovoljan je razlog zašto su ove devojke u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Ovde su volonterski a njihova želja je, kako kažu, da pokažu da to nije samo muški posao.

“Motiv svih nas jeste druženje, s obzirom da se znamo ovako iz nekih drugih priča, nakon toga taj takmičarski sportski duh odnosno želele smo da dokažemo da i žene mogu da se bave time”, kaže Miljana Stojiljković, članica DVD Niš.

“Ovo nije tipičan ženski sport i mi imamo tu privilegiju i čast da naš grad predstavljamo, u našoj ekipi su sve fantastične devojke koje su dale pun maksimum, volju, rad i želju da pokažemo i dokažemo da Srbija može da bude šampion”, kaže Ana Stojadinović, komadir ženske ekipe DVD Niš.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Nišu postoji od 1933. godine, a trenutno broji 85 članova.

“Operativna vatrogasna jedinicu koja je osnova svakog društva, koja broji 30 članova, to su aktivni članovi koji mogu i spremni su, opremljeni i obrazovani da učestvuju na gašenjima požara kao dodatna snaga profesionalnim jedinicama, i drugi deo čini servis, vatrogasni servis koji vrši kontrolu preventivnim delovanjem, servis aparata u gradu”, kaže Novica Marković, predsednik DVD Niš.

Osvajanjem državnog prvenstva ženska ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Niš plasirala se na Olimpijadu u Austriji koja će se održati u julu sledeće godine.

“Pravimo neke planove kako da sve to sprovedemo što je najbolje, treniraćemo više, radićemo i kondicione treninge, potrudićemo se da nađemo i para za samu olimpijadu s obzirom da je potrebno i mnogo više finansiskih sredstava za odlazak tamo i za sam nastup”, kaže Miljana Stojiljković, članica DVD Niš.

Ova ekipa je sa vatrogasne olimpijade 2013. godine iz Francuske donela bronzu.

izvor RTS, Marija Stanković

Takođe pročitajte

FORREST GAMES – društvene igre su beg iz digitalnog sveta

Forrest games je nova online prodavnica koja se bavi prodajom društvenih igara i edukativnih igara …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.