foto niskevesti

One muški gase vatru

Ženska ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Nišu drugi put u poslednje četiri godine postala je državni prvak u kategoriji seniora do 30 godina i time se plasirala na Olimpijadu u Austriji.

Na takmičenju na Zlatiboru ubedljivom pobedom drugoplasiranu ekipu ostavila je iza sebe za 40 sekundi.

Druženje i usavršavanje u poslu koji vole da rade dovoljan je razlog zašto su ove devojke u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Ovde su volonterski a njihova želja je, kako kažu, da pokažu da to nije samo muški posao.

„Motiv svih nas jeste druženje, s obzirom da se znamo ovako iz nekih drugih priča, nakon toga taj takmičarski sportski duh odnosno želele smo da dokažemo da i žene mogu da se bave time“, kaže Miljana Stojiljković, članica DVD Niš.

„Ovo nije tipičan ženski sport i mi imamo tu privilegiju i čast da naš grad predstavljamo, u našoj ekipi su sve fantastične devojke koje su dale pun maksimum, volju, rad i želju da pokažemo i dokažemo da Srbija može da bude šampion“, kaže Ana Stojadinović, komadir ženske ekipe DVD Niš.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Nišu postoji od 1933. godine, a trenutno broji 85 članova.

„Operativna vatrogasna jedinicu koja je osnova svakog društva, koja broji 30 članova, to su aktivni članovi koji mogu i spremni su, opremljeni i obrazovani da učestvuju na gašenjima požara kao dodatna snaga profesionalnim jedinicama, i drugi deo čini servis, vatrogasni servis koji vrši kontrolu preventivnim delovanjem, servis aparata u gradu“, kaže Novica Marković, predsednik DVD Niš.

Osvajanjem državnog prvenstva ženska ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Niš plasirala se na Olimpijadu u Austriji koja će se održati u julu sledeće godine.

„Pravimo neke planove kako da sve to sprovedemo što je najbolje, treniraćemo više, radićemo i kondicione treninge, potrudićemo se da nađemo i para za samu olimpijadu s obzirom da je potrebno i mnogo više finansiskih sredstava za odlazak tamo i za sam nastup“, kaže Miljana Stojiljković, članica DVD Niš.

Ova ekipa je sa vatrogasne olimpijade 2013. godine iz Francuske donela bronzu.

izvor RTS, Marija Stanković

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici konkursa Oni su heroji 2024.

Na svečanoj dodeli nagrada, u okviru konkursa „Oni su heroji“, predstavljeno je 10 nesebičnih i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.