četvrtak , 1 decembra 2022

Omaž Jadranki

24.07.1950. godine, u Sarajevu, rođena je Jadranka Stojaković, jugoslovenska kantautorka, koju pamtimo po pesmama „Što te nema“, „Sve smo mogli mi“, „Čekala sam, čekala sam..“, „Ima neka tajna veza“, „Verujem“ i drugim.

U znak sećanja na njen život i stvaralaštvo, organizovano je filmsko-muzičko veče pod nazivom „Sve smo mogli mi“, 22.07.2017. godine , u prostoru letnje bašte kluba Underground, u Vlasotincu. Poštovaoci Jadrankine muzike, imali su priliku da pogledaju dokumentarni film reditelja Branka Lazića, „Jadranka“. Film je dokument o životu i radu Jadranke, ali i priča o jednom vremenu i zemlji, koje više nema. Snimanje filma je započeto 2013. godine, završeno 2016. godine, a Jadranka je preminula u domu za stare u Banjaluci, samo nekoliko dana uoči njegovog premijernog prikazivanja maja meseca 2016. godine, na 9. Beldoksu u Beogradu. Dobitnik je nekoliko nagrada na međunarodnim festivalima dokumentarnog filma.
Publika je film pratila sa pažnjom i nagradila jedim iskrenim aplauzom. Nostalgična osećanja bila su probuđena kod svih posetilaca. Organizatori su zahvalili autoru filma, reditelju Branku Laziću, inače uredniku dokumentarnog programa Radio televizije Republike Srpske, na datoj saglasnosti da film bude javno prikazan.
Nakon projekcije filma, uz pratnju Dušana Đorđevića ,Teodora Marković izvela je Jadrankinu pesmu „Sve smo mogli mi“, dajući joj svoj ton i boju.
Još jedno zanimljivo, tematski osmišljeno veče, obogatilo je kulturno-zabavni život grada na Vlasini ovog leta, na zadovoljstvo svih ljubitelja dobrog dokumentarnog filma i dobre muzike.
Sam događaj je realizovan u saradnji udruženja „Vlasinska vila“ i „Undergroundfest“, uz tehničku pomoć i podršku Kancelarije za mlade Opštine Vlasotince.

Takođe pročitajte

5 stvari koje treba izbegavati pri pranju odeće u veš mašini

Da bi vaša odeća bila čista i mirišljava nakon pranja u veš mašini, i da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.