„I“ olimpijada za prave borce

U organizaciji  Udruženje za unapređenje kvaliteta života “Sinergija” iz Leskovca u nekoliko osnovnih škola počela je da se realizuje „I“ olimpijada a reč je novoj , zanimljivoj i korisnoj manifestaciji.

i-olimpijada-leskovac-ivanaMr Ivana Stanković, predsednica udruženja „Sinergija“ kaže da je cilj ove Olimpijade da osnaže decu koja pohađaju osnovnu školu a imaju poteškoća u razvoju i učenju ili su na bilo koji način „skrajnuta“, kao i prosvetne radnike i roditelje kojima je inkluzija često „kost u grlu“.

„Pored njih uključujemo decu koja će vršnjacima biti podrška u radu i igrama. Sama Olimpijada ima takav naziv i cilj –  „I“olimpijada -svi smo zajedno, povezani, na istim zadacima. Kroz igru prevazilazimo postojeće diskriminišuće predrasude i stereotipe, unapređujemo inkluzivni program u školama kao i kvalitet života naše dece. Treninge vodi Marko Stojanović, profesor fizičkog vaspitanja. Stalna podrška i pomoć u radu timova je i asistentkinja na projektu Nataša Gligorijević , članica Udruženja „Sinergija“, upućuje nas Ivana.sinergija leskovac

Za početak uključili su se timovi  ( po deset učenika i roditelja i dva prosvetna radnika) iz pet gradskih osnovnih škola: “Josif Kostić“ , „Svetozar Marković“ ,Petar Tasić“,“Vasa Pelagić“ i „Vuk Karadžić“. Ostale  škole ćeovog puta biti podrška “I”olimpijadi.

Već su održane prve radionice upoznavanja i formiranje identiteta timova za učenike, roditelje, učitelje i stručne saradnike . Deca i roditelji su oformili  identitete  timova koji će učestvovati na Olimpijadi ( „Vozić prijateljstva“, “Lavovi“, “Petrove zvezdice“, „Vasole“, “Vukovo društvance“). Održani su i prvi treninzi sa igrama koje će biti na Olimpijadi.

i-olimijada „Ovo je prva „I“ olimpijada i kamen temeljac za buduće vreme. Radićemo na tome da  postane tradicija, vremenom uključi sve škole iz naše opštine, okruga, a kasnije  i  cele Srbije“.“I” olimpijadu, za početak, podržavaju  Gradska uprava za društvene delatnosti Grada Leskovca, privrednici iz Leskovca i okoline, Niša  i mediji. Ova olimpijada povezuje decu , prosvetne radnike, roditelje i društvenu sredinu na zajedničkom zadatku da živimo kvalitetnije,  ističe mr Ivana Stanković.

Učesnike i navijače očekujemo 15. decembra u 14 h u Sportskoj hali „Zdravlje“. Dođite da se družimo , radujemo  i navijamo zajedno.

Priredila :Slavica Dragić

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.