Olga i Ivan – ljubav koja miriše na lavandu

Ljubav ne bira mesto niti vreme ali svako od nas sanja o romantičnom mestu gde bi se rodila „hemija“ jer je prvi pogled sa voljenom osobom nešto što se pamti ceo život. Umetnici Olga Đorđević (36) i Ivan Milenković (33) upravo su ti „srećnici“.

Njihova ljubav, koja će za par dana biti krunisana brakom, počela je pre dve godine  na Prvom vajarskom simpozijumu na Eko plantažama u Tamnjanici. I pored svih iskušenja koje je donela korona jer nas je izolovala ne samo od sveta nego i od dragih ljudi oni su uspeli da svoju ljubav sačuvaju.

To što su se sreli na ovom umetničkom događaju nije slučajnost jer su oboje umetnici. Olga je iz Niša a Ivan iz Leskovca i oboje su i bili učesnici slikarskih radionica u Tamnjanici ali ne u isto vreme.

„Moj prijatelj i leskovački slikar Zoran Krulj pozvao me je da krenem s njim na izložbu skulptura koje su nastale tokom Prvog vajarskog simpozijuma u Tamnjanici. Među posetiocima bila je i Olga koju sam tada upoznao i odmah sam znao da je došlo vreme da se ozbiljno posvetim njenom osvajanju, priznaje Ivan.

Posle upoznavanja koje je na takvim događajima često površno oni su odlučili da se ponovo vide je im „hemija“ nije dala mira.

„Oboje smo znali da je to ono što želimo i tako je krenulo zabavljanje pa čak i to što živimo u dva  susedna grada nije predstavljalo problem sve dok nam se svima nama nije desila korona. Živimo sa roditeljima koji su bili u rizičnoj grupi tako da smo odlučili da se ne viđamo jer ljubav je lepa ali u takvoj situaciji mora biti i odgovorna , kaže Olga koja je znala da je odvojenost tek malo „iskušenje“ i da će nadoknaditi vreme čim prođe opasnost.

Oboje su najviše promene provodili u svojima ateljejima i posvetili se umetnosti a u pauzama su im bile dostupne društvene mreže i savremene komunikacije tako da su shvatili pravo značenje reči „tako blizu a tako daleko“.

Zbog svega lepog što ih veže za Tamnjanicu hteli su da svoje svadbene fotografije naprave baš u poljima lavande. U tome su im izašli u susret Gorazd Čuk, vlasnik plantaže ali i kolega umetnik Milan Đakov koji je njhovu ljubičastu romantiku ovekovečio svojim foto aparatom.

Nakon svadbenog veselja Ivana očekuju izložbe u Drezdenu, Berlinu, Hamburgu i Oslu a Olga privodi kraju studije medicine jer je to pored umetnosti njena treća ljubav. Zna se koja je prva!

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.