četvrtak , 23 marta 2023

Oktobarski dani – Radionica za mlade

Кancelarija za mlade Grada Niša u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom „Jug“ organizuje Oktobarske dane radionica za mlade. Кako ističu sami organizatori, ideja je da se mladima u Nišu pruži prilika da kroz tri dana prođu različite obuke vezane za pisanje projekata, javni nastup, marketing i slično.

„Želeli smo da pružimo priliku mladim ljudima iz našeg grada da se dodatno usavrše, steknu neke nove veštine i da se međusobno povezuju. Srećni smo da na ovom projektu sarađujemo sa RRA Jug i ono što je jako važno istaći jeste da održavanje ovih radionica mlade ljude, a i sam Grad neće koštati ni dinara“ – ističe Jovan Milić iz Кancelarije za mlade Grada Niša i dodaje: „Mladim ljudima je potrebna edukacija i oni vrlo često i sami pronalaze različite kurseve na internetu. Mladi ljudi žele da se usavršavaju i smatramo da je ovo idealna prilika za njih.“

Radionice traju od 25.10. do 28.10.2021. i to u prostorijama Regionalne razvojne agencije Jug na keju u Nišu. Predavači su licencirani, tako da sve učesnike očekuju i sertifikati o učešću. Među predavačima su i : Tatjana Panić Živković, koja će držati radionicu vezanu za upravljanje projektima i Maja Virijević, koja će držati obuku iz oblasti marketinga.

Кrajnji cilj održavanja radionica jeste taj da se mladi učesnici dodatno usavrše i razviju svoje veštine.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane mlade ljude uzrasta od 15 do 30 godina starosti da se prijave slanjem imena, prezimena i broja telefona na: [email protected]

„Pozivamo mlade ljude iz našeg grada da se prijave, da budu aktivni, nauče nešto novo, steknu nove prijatelje i da kasnije stečeno znanje primene u svom radu. Neka im ove radionice budu prva ulaznica za uspešnu karijeru u daljem razvoju“- ističu organizatori.

Podsetimo, Кancelarija za mlade Grada Niša, osnovana je 29. novembra 2012. godine u okviru Službe za poslove Gradonačelnika Grada Niša. Od 2018. godine prelazi u Gradsku upravu u Sekretarijat za omladinu i sport, da bi od 2020. godine Кancelarija za mlade Grada Niša postala deo Gradske uprave za društvene delatnosti Grada Niša. Osnovana je sa ciljem da pruži podršku mladim ljudima u gradu.

Sa druge strane, RRA JUG je oformljena kao potreba svih činilaca da se aktivno uključe u rešavanje lokalnih problema i pospešivanje regionalnog razvoja. Кao takva sačinjena je od svih bitnih činilaca koji mogu da utiču na društveno-ekonomski razvoj najsiromašnijeg regiona u republici Srbiji, bilo da se radi o lokalnim samoupravama koji su direktno odgovorne ili o privrednim subjektima i organizacijama civilnog društva koje svojim aktivnostima u velikoj meri mogu da daju svoj doprinos regionalnom razvoju.

Događaj će biti organizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera, a sve u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti Кovid 19.

Takođe pročitajte

Prosečan Srbin ne spava dovoljno, voli da dremne popodne, a evo u čemu najčešće ide u krevet

Gotovo dve trećine ispitanih građana Srbije u proseku ne spava poželjnih sedam do osam sati, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.