nedelja , novembar 17 2019
Početna / KATEDRA / Održane “Bogunovačke igre 2019”

Održane “Bogunovačke igre 2019”

Pred velikim brojem gostiju i građana, na terenu pored osnovne škole u Bogunovcu  održane su 11. Bogunovačke igre, ove godine u organizaciji Mesne zajednice Bogunovac i Sportskog saveza opštine Medveđa.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić koji se zahvalio organizatorima, kao i gospodinu Milisavu Radosavljeviću, koji je 42 godine proveo na radu u Austriji i svima nama održao lekciju iz patriotizma i pokazao kako se voli rodna gruda.

On je mnogo uložio u svoj kraj, direktno ili indirektno. Prošle godine smo zajedno otkrili spomenik srpskom Caru Dušanu, čije podizanje je lično on finasirao, zatim je finansijski pomagao održavanje Bogunovačkih igara kada je to bilo potrebno i na tome su mu njegovi bogunovčani posebno zahvalni.

Za turnir u malom fudbalu prijavile su se četiri ekipe, a najbolja je bila ekipa “Gazdare”, savladavši u finalu ekipu “Panteri” rezultatom 5:2. Treće mesto zauzela je ekipa “Lece”. Osim fudbala, publika je imala prilike da vidi i takmičenje u starim veštinama. U disciplini nadvlačenje konopca pobedila je ekipa “Petriljčani”.

U disciplini bacanje kamena s ramena trijumfovao je Aleksandar Gavrilović, a najbolji u skoku u dalj iz mesta bio je Miloš Marinković. U trci na 100m za najmlađe, 1. mesto zauzeo je Dušan Ilić, 2. mesto Milica Popović a 3. mesto Nemanja Ilić.

Najveće interesovanje meštana privukla je disciplina „Presecanje balvana motornom testerom” koja je pre par godina uvrštena u takmičarski program Bogunovačkih igara. U ovoj sportskoj disciplini trijumfovao je Miloš Pejković. Pehare i medalje najboljima uručio je predsednik Organizacionog odbora Milisav Radosavljević.

Po završetku sportskog dela Bogunovačkih igara održan je kraći kulturno-umetnički program.

Takođe pročitajte

Završena 12. Izložba suvenira u Leskovcu

Dvanaesta Izložba suvenira i turističkih publikacija održana je u četvrtak, 14. novembra 2019. godine, u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.