Održan Suva Extreme Challenge maraton

U nedelju, 13. avgusta, u Niškoj Banji, u organizaciji Sportsko biciklističkog udruženja Naissus 018, održan je prvi Suva Extreme Challenge. Ovaj sportski događaj obuhvatao je maraton u planinskom biciklizmu i trku u planinskom trčanju.

Okupio je oko 70 učesnika iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, a oluja koja je dan pre zadesila Niš i okolinu, nije ih sprečila da maksimalno uživaju u trci.

Najbrži biciklista, na stazi velikog maratona bio je Demir Mulić iz Crne Gore, koji je veoma uspešno savladao dugih 55km sa 2400m uspona. Mali maraton dug 25km sa 1200m uspona prvi je prešao Blagoja Petrovski, takmičar iz Makedonije, dok je najbolja dama bila Milica Stevanović.

Ubedljiv na trčanju, Kristijan Stošić, prvi je prošao liniju cilja posle 1h i 21 min, dok je takmičarka Nevena Rajković stazu dugu 15km sa 800m penjanja prešla za 1h 49 min i time pobedila u ženskoj konkurenciji.

Blato, kiša, vetar i temperatura od 10 stepeni u sred avgusta, iznenadili su učesnike trke, ali i dodatno začinili doživljaj na stazi. Izuzetan prirodni potencijal Niške Banje za ovakve sportove, živopisni krajolici i netaknuta priroda Suve planine, jedinstvena konfiguracija staza i odlična organizacija, kako prenose učesnici, su ono zbog čega će i naredne godine doći u Nišku Banju.

Ovaj događaj je podržan od strane Turističke organizacije Niša i gradske opštine Niška banja.

Takođe pročitajte

NURDOR – Praznična radost puni kutija za hrabrost

Terapije malignih bolesti su često invazivne i iscrpljujuće. Kod dece svaka bol i neprijatnost izazivaju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.