četvrtak , 28 oktobra 2021

Održan Bugarsko-srpski poslovni forum u Sofiji

U organizaciji Bugarske privredne i i Regionalne privredne komore Niš u Sofiji je održan prvi poslovni forum na kome je  prisustvovalo više od 30 bugarskih i srpskih firmi.

Organizacija skupa realizovana je uz podršku mreže Enterprise Europe Network, Bugarske privredne komore i Univerziteta u Nišu, Regionalne privredne komore Niš i Slobodne zone Pirot.

forum sofija vladan vasicNa forumu su predstavljene mogućnosti za saradnju između dve države i inovativna rešenja za industrijsku proizvodnju, kao i mogućnosti za izlazak na treća tržišta, sa kojima Republika Srbija ima ugovore o slobodnoj trgovini.

Tokom zvaničnog otvaranja foruma skupu su se obratili zamenik predsednika Bugarske komore Georgi Šivarov, Generalni sekretar Regionalne komore Niš Vladimir Dodić i Gradonačenik Pirota Mr Vladan Vasić.

Prisutnima je Slobodnu zonu Pirot predstavio Aleksandar Simonović, rukovodilac sektora marketinga a svoja iskustva kod investiranja i rada u Srbiji izneli su Martin Petrov ispred firme „Best Tabacco“ i Ivan Ivanov ispred firme „Irelly“. Svojim pozitivnim primerima rada u slobodnoj zoni Pirot ovi privrednici su predstavili realna iskustva tokom svog rada i pozvali druge bugarske firme da im se pridruže i počnu da rade i investiraju u Slobodnoj zoni Pirot.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić je ovom prilikom najavio novi skup mera za privlačenje i podršku investicijama u Pirotu, sa posebnim osvrtom na IT sektor.

Skupu su prisustvovali i Aleksandar Milićević, prvi savetnik Ambasade u Sofiji i Marina Hristeva, kopredsednica Bugarsko-Srpske trgovinsko-industrijske komore.

Posle oficijalnog dela Foruma organizovani su B2B susreti bugarskih i srpskih firmi. Dogovoreno je da se u drugoj polovini godine održi analogni forum u Srbiji uz organizaciju posete Slobodnoj zoni Pirot.

Takođe pročitajte

Napredak 5G mreže je mnogo brži nego što se očekivalo

Da li ste znali da trenutno postoji 176 komercijalnih 5G mreža širom sveta koje opslužuju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.