petak , 15 januara 2021

Odrekli se državne pomoći za dobrobit zajednice

Udruženje građana “Prijatelji Brzog Broda” već četiri godine unazad se brinu da njihovo naselje koje se iz dana u dan širi izgleda što lepše i bude što prijatnije za život građana koji bi u njemu mogli da zadovolje sve potrebe.

Njihove akcije same po sebi privlače pažnju javnosti, ali sada su dospeli u centar pažnje odlukom da 100 evra koji dobiju od države ulože u nastavak radova na izgradnji parka u naselju. Radovi su u toku, a odluka da se na ovaj način uloži dobijeni novac ubrzaće radove.

“ Novčana sredstva dobijena od države nas 50 do100 članova udruženja građana “Prijatelji Brzog Broda” uložiće u ovaj jedinstven poduhvat. Tako ćemo za manje od dva meseca dobiti još jedno uređeno mesto za uživanje i rekreaciju naših komšija. Radovi uveliko traju, a svako ko može i hoće da dobrovoljno pomogne u realizaciji ovog projekta, neka nam se pridruži”, kaže Novak Popović, predstavnik udruženja građana “Prijatelji Brzog Broda”.

Pored ove donacije puno komšija se javlja da pomognu izgradnju parka, neki daju novac, a neki parkovski sadržaj.

“U parku se nalazi teren za basket, dečije igralište sa mobilijarom i teretana na otvorenom”, dodaje Novak. “Imaćemo i travnjak i dosta zelenila u parku. U planu je i ograda oko parka, a ukoliko imamo dovoljno sredstava, a nadam se da hoćemo, biće napravljen i letnjikovac”.

This slideshow requires JavaScript.

Parkić se nalazi u samom naselju.

“Radovi su već počeli. Odrađena je betonaža terena za basket. Sada nastavljamo dalje mada nas sada malo ometaju i vremenski uslovi jer u vreme kiše ne možemo da radimo. I pored toga se nadamo da će parkić biti završen u predviđenom roku , a to za nekih dva meseca. Završili smo oko dve trećine planiranih radova”, kaže Novak i dodaje:

“Prvobitna ideja je bila da to budu samo sportski teren, ali kako nam se sve više ljudi javljalo da nas podrži u akciji i pomognu nam sadržaj se proširio. Zeleno u parku biće zasađeno na jesen kada počinje sadnja trave i drveća”, zaključuje Novak Popović.

 

Izvor: JugPress

Takođe pročitajte

Čudotvorna svojstva origano ulja

Sigurno ste bar jednom čuli za ovo ulje i pitate se da li su hvalospevi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.