Odgovorno liderstvo i profesionalni razvoj menadžera i dalje u prvom planu

Rad na profesionalnom razvoju menadžera, razmena znanja i iskustva kroz mentorski program, povezivanje menadžera, saradnja sa Vladom i njenim institucijama kao i promocija najboljih praksi u cilju unapređenja poslovnog ambijenta i ekonomskog razvoja.

Ovo je samo deo ciljeva Srpske asocijacije menadžera na kojima je rađeno u 2017, a koji će biti u fokusu i u ovoj godini, zaključeno je na 11. redovnoj godišnjoj Skupštini.

Predsednica SAM-a, Stanka Pejanović, istakla je da danas Asocijacija ima najveći broj članova od osnivanja – 434, za koje je realizovano više od 60 događaja sa akcentom na kontinuiranu edukaciju i profesionalni razvoj menadžera, promovisanje najboljih poslovnih praksi, odgovornog, etičkog i održivog poslovanja i efikasno povezivanje menadžera.

Predstavljajući rezultate SAM-a i plan i program za 2018.godinu, predsednica SAM-a Stanka Pejanović istakla je da prioritet Srpske asocijacije menadžera ostaje profesionalni razvoj menadžera i stvaranje lidera za budućnost kao i promocija odgovornog poslovanja. „U ovoj godini planiramo inteziviranje saradnje sa srodnim udruženjima i organizacijama u regionu i Evropi, a u cilju unapređivanja ekonomske saradnje i razmene iskustava i najboljih poslovnih praksi“ istakla je u svom izlaganju Pejanović.

Kao glavni ciljevi istaknuti su intenziviranje regionalne i međunarodne saradnje i pozicioniranje SAM-a kao lidera u regionu s obzirom na to da je Srbija ove godine preuzela predsedavanje SAMIT100 poslovnih lidera jugoistočne Evrope koji će se održati krajem juna u našoj zemlji.

Srpska asocijacija menadžera je u cilju edukacije pokrenula diskusije na dve bitne teme: Održivi razvoj i Digitalna transformacija. Vodeće kompanije tokom godine prenosile su svoja iskustva i dobru poslovnu praksu sa ciljem podizanja svesti poslovne javnosti, kompanija i pojedinaca u Srbiji o važnosti ovih tema za unapređenje društva u celini.

Promovisanje liderstva i profesionalni razvoj mladih menadžerima realizuje se kroz jedinstveni, ekskluzivni mentorski program Asocijacije, MenProSAM. Kroz ovaj program je u tri generacije bilo uključeno preko 150 članova, ca ciljem razvoja mladih menadžera kroz podršku uspešnih lidera i eksperata, takođe članova Asocijacije.

Kako bi se članovi SAM-a konstantno profesionalno usavršavali, tokom ove godine, organizovano je više od 30 ekskluzivnih predavanja, treninga i radionica sa domaćim i stranim predavačima koji su prenosili najnovije svetske trendove na poljima uticajnog menadžmenta, inovacija, motivacije, razvoja ljudskih resursa, analize produktivnosti kao i novih veština lidera. Podsticanje poslovnog povezivanja profesionalnih menadžera i kompanija, negovano je preko već tradicionalnih događaja poput SAM Wine Club, After Holiday Cocktail i Junskog susreta.

Kraj godine, Srpska asocijacija menadžera obeležila je dodelom prestižnih “SAM Godišnjih nagrada” na svečanom događaju “SAM Gala 2017”. Svečanosti u Belexpo centru prisustvovalo je preko 440 zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života, kao i predstavnici udruženja menadžera iz regiona. Nagrade se dodeljuju pojedincima i kompanijama koji se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja kao i razvoj liderstva među mladima.

Integritet, odgovorno liderstvo, stručnost, kontinuirani razvoj, održivost, tolerantnost, jednakost, pozitivnost i poverenje su vrednosti koje će Srpska asocijacije menadžera promovisati i u 2018. godini.

PR

Takođe pročitajte

NESCAFÉ ponovo izglasan za omiljenu kafu u Srbiji

Najodrživiji brend kafe na svetu, NESCAFÉ, ponovo je izabran za omiljenu kafu u Srbiji u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.