Od profesora i prodavca nekretnina do ciklonomada

Velika sala Univerziteta u Nišu sinoć je bila premala da primi znatiželjnike koji su hteli da iz prve ruke saznaju sve avanture Snežane Radojičić koja je svojim biciklom prešla put od 45 hiljade kilometara širom sveta.Uvod u ovu tribinu dali su Dragan Sremac, profesor iz Niša, Andrijana Stojanović iz Univerzitetske bibilioteke i Bojana Petrovic iz EU info kutka.

tribina ciklonomadSnežana je kroz priču a zatim i fotografije uspela da  prenese delić svoje velike avanture kao i razloge zbog kojih se upustila u ovako nešto.

Na svoje putešestvije je krenula 2011. godine a pre toga je radila kao profesor književnosti i kao prodavac nekretnina.

Ona je pričala o raznim izazovima koju su usledili na putovanjima, brojnim uspomenama na zemlje i narod širom sveta.

Kao „naj zemlju“ izdvojila je Tursku, pričajuci o gostoprimljivosti turskog naroda, za ‘ naj mesto za zivot’ bi bio Bali, dok titula ‘naj grada’ je pripala Singapuru. Nova knjiga ‘Nomad’ koja je nastavak romana ‘Zakotrljaj me oko sveta’, govori o dvomesecnoj voznji biciklom kroz Tursku.

Izdala je do sada 6 knjiga: ‘Dok su duse lutale'(pripovest), Matica srpska 1995, ‘LP'(price) Narodna knjiga 2005, ‘Zakotrljaj me oko sveta'(roman), ‘Prirucnik za kampovanje’, ‘ Vodic za putovanja biciklom’, ‘Preko Himalaja i Gobija’ i najnovija ‘Nomad’.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.