Od prodatih ulaznica za stend up komediju kupljena dva inhalatora za decu

Školski i predškolski dispanzer niškog Doma zdravlja od pre nekoliko dana bogatiji su za još dva profesionalna inhlaciona uređaja koja će biti isključivo namenjena deci. Akciju kupovine pokrenulo je niško Udruženje građana „Civitan klub“, čiji su članovi uglavnom zdravstveni radnici. Vrednost doniranih aparata iznosi oko 80 hiljada dinara, a iz „Civitan kluba“ najavili su da će uskoro organizovati još sličnih akcija.

Dr Ivan Tašić iz pomenutog Udruženja kaže da su se potrudili da nabave najkvalitetnije uređaje.

„Zahvaljujući jednom ugostiteljskom objektu, koji je organizovao veče Stend ap komedije, lako smo prikupili sredstva od prodaja ulaznica, otkriva nam dr Tašić.
U Domu zdravlja kažu da je značaj ove donacije zaista veliki, jer se u poslednjih deset godina broj dece koja imaju astmu udvostručio.

„Imamo pet ili šest inhalatora već na našim odeljenjima, ali ove koje smo dobili sada daleko su kvalitetniji i profesionalniji i biće od velike pomoći, ne samo što sada imamo više aparata nego što mogu da se koriste i za inhalaciju odraslih, ali će ovi biti namenjeni samo za lečenje najmalđih, naveo je dr Radovan Mihajlović, zamenik direktora ove Ustanove.

Vrednost doniranih aparata iznosi oko 80 hiljada dinara, a iz „Civitan kluba“ najavili su da će uskoro organizovati još sličnih akcija.

Takođe pročitajte

Kako se efikasno zaštititi u sezoni virusa?

Sa dolaskom hladnijih meseci, posebno krajem jeseni i početkom zime, nastupa sezona virusa od kojih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.