Foto: Pexels (https://www.pexels.com/photo/person-making-clay-pot-162574/)

Obuke u Nišu – Grnčarstvo za sve

Deli – Prostor za kreativno delovanje u partnerstvu sa udruženjem Omladinski pokret za budućnost iz Montane, Republika Bugarska, krenuo je sa realizacijom projekta Grnčarstvo za sve (CP4All).

Projekat se realizuje u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija koji sufinansira Evropska Unija.

Ciljevi projekta:

Dodavanje vrednosti turističkoj atraktivnosti kroz razvoj prekograničnih turističkih proizvoda – osnivanje grnčarskih studija i obuke u tradicionalnom grnčarstvu i folkloru, kao i sprovođenje savremene promocije, uključujući Sajam grnčarstva i folklora i oglašavanje putem medijskih kanala, stvarajući tako inovativan pristup zadovoljavanju rastućih zahteva mladih, odraslih i starijih zajednica, kao i turista iz velikih gradova, koji traže veštine i obogaćivanje znanja iz tradicionalnog grnčarstva i folklora.

This slideshow requires JavaScript.

Projektne aktivnosti:

Projekat primenjuje pristup realizacije istih aktivnosti u Burziji, Montana, Republika Bugarska i u gradu Nišu, Nišavski okrug, Republika Srbija.
•Osnivanje grnčarskih studija za obuku
•Obuke u tradicionalnoj grnčariji
•Folklorne igre vezane za grnčarstvo
•Sajam grnčarstva i folklora
•Promocija putem medija

Rezultati projekta:

•Razvijen je novi turistički proizvod zasnovan na tradicionalnim grnčarskim zanatima i folkloru kroz rad grnčarskih studija, kao i obuke iz tradicionalnog grnčarstva i folklora
•Osnovan je godišnji Sajam grnčarstva i folklora na otvorenom koji je otvoren za javnost kako bi se zadovoljila sve veća potražnja lokalne zajednice i turista za obogaćivanjem veština i znanja
•Razvijeni su promotivni alati za plasman novih turističkih proizvoda (Sajam grnčarstva i folklora i medijsko oglašavanje) i održani su isti događaji u Burziji i gradu Nišu.

Ciljne grupe projekta:

Mladi, odrasli i stariji, kao i turisti iz velikih gradova zainteresovani za tradicionalno grnčarstvo i folklor, kao i članovi folklornih grupa.

Za dodatne informacije o projektu posetite njegovu zvaničnu internet prezentaciju na adresi http://youth-crafts-folk.org.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.