Obuka za bolju vidljivost portala

Udruženje novinara “Krug” organizuje program podrške za bolju vidljivost informativnih onlajn medija u Nišu.

Prema rečima predsednice Udruženja Maje Kostić, koja se od osnivanja portala SE Serbia News pre dve godine i sama susrela sa mnogobrojnim izazovima koje pokretanje onlajn medija donosi, jedna od najvažnijih prepreka svakako jeste velika konkurencija.

“Danas u Srbiji zvanično ima više od 1500 registrovanih onlajn medija i to je more informacija u kome se treba istaći. Medije pokreću novinari profesionalni u svom poslu, ali im često nedostaje znanje iz oblasti digitalnog marketinga, a nedostatak finansija za te svrhe im onemogućava da angažuju stručnjake”, kaže Maja Kostić.

Program podrške koji Udruženje “Krug” sa partnerima sprovodi u okviru “Programa malih medijskih grantova” koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media i Reform Centar Niš, omogućiće bolju vidljivost novih onlajn medija.

“Da bi se njihovi sajtovi rangirali na što boljoj poziciji u rezultatima pretrage, što automatski dovodi do više poseta, odnosno bolje vidljivosti sadržaja, neophodno je da budu dobro optimizovani za pretraživače. Na ovaj aspekt problema odgovorićemo tako što će naš SEO stručnjak analizirati svaki od odabranih sajtova i pružiti jasne smernice kako da nedostake prevaziđu. Drugi izazov malih informativnih medija uočava se na društvenim mrežama gde oni teško prevazilaze konkurente, s obzirom na ogromnu količinu sadržaja koja se svakodnevno deli. Ovaj izazov rešavamo što kreativnijim sadržajima i plaćenim promovisanjem. Svaki učesnik imaće na raspolaganju $100 za plaćene FB i Instagram reklame”, objašnjava Kostić.

Naglašava da je projekat koncipiran tako da ne pruža samo trenutno rešenje, već da gradi kapacitete učesnika obezbeđujući dugoročni uticaj i održivost. Kroz tri jednodnevne radionice u periodu od februara do aprila učesnici će dobiti:

  • SEO analizu i smernice za aktivnosti koje će dovesti do boljeg Google rangiranja

  • obuku o vođenju naloga i kreiranju novih formi za društvene mreže

  • obuku o oglašavanju na društvenim mrežama

  • FB i Instagram kampanje u vrednosti od $100

  • konsultacije sa novinarima i stručnjacima digitalnog marketinga

Zainteresovani predstavnici medija se za učešće mogu prijaviti popunjavanjem formulara do 26. januara, a više informacija o programu pročitajte na sajtu SE Serbia News. Pet internet medija biće odabrano najkasnije do 5. februara.

Takođe pročitajte

Kupovinu stana u izgradnji: Kako se zaštititi i iskoristiti povoljne uslove

Ukoliko se trenutno nalazite u potrazi za nekretninom, investiranje u zgradu koja je u fazi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.