Obnova Zadružnog doma u Gornjem Matejevcu u poslednji čas

„Zahvaljujući finansijskoj stabilnosti uspeli smo da Zadružni dom u Gornjem Matejevcu otkupimo i sada je ponovo u vlasništvu grada i izdvajamo sredstva za obnovu ovog zdanja, tako da će biti ispunjen zajednički dogovor sa meštanima, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u Gornjem Matejevcu.

Zdanje koje je  izgrađeno posle Drugog svetskog rata bilo je ponos sela ali se tokom privatizacije i tranzicije našlo u pogrešnim rukama što je dovelo do njegovog propadanja. Već godinama ne služi svojoj nameni i bio je poslednji trenutak da se počne sa njegovom obnovom.

„Ono što smo dogovorili sa meštanima u februaru prošle godine i ostvarujemo. Otkupili smo Zadružni dom od PIK-a, isto smo učinili i u Knez Selu i Vrežini, a sada predstoji obnova ovog zdanja koje je godinama propadalo, jer ovo selo sa oko tri hiljade stanovnika zaslužuje da ima prostor za svoje svetkovine. Videćemo koliko će biti potrebno sredstava i da li će, pre svega građevinski radovi biti izvedeni odjednom ili kroz faze, ali svakako verujem da će biti dovoljno novca, jer je već sada priliv u gradsku kasu dobar“, poručila je gradonačelnica.

Ona je ponovila da će nastaviti rad u dogovoru sa građanima, kao i do sada, posebno naglasivši da je tokom 2022. najveći broj novih ulica izgrađen na teritoriji GO Pantelej, a najveći broj obnovljen na teritoriji GO Palilula.

Nataša Stanković, predsednica GO Pantelej i Nemanja Rajković, većnik GO Pantelej zadužen sa saradnju sa Mesnim zajednicama naveli su da je Gornji Matejevac dobro organizovano selo koje može biti primer drugima, jer su meštani već krenuli u sređivanje Zadružnog doma i zahvalili gradonačelnici na podršci.

Takođe pročitajte

SEDAM milijarde dinara kroz programe zapošljavanja

Predstavnici Nacionalne službe zapošljavanja održali su u Vlasotincu promociju javnih poziva i konkursa ove službe, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.