sreda , novembar 20 2019
Početna / DOM / Obeležimo zajedno “Sat za našu planetu”

Obeležimo zajedno “Sat za našu planetu”

Biološko društvo “dr Sava Petrović” vas poziva da sa njima obeležite “Sat za našu planetu” koji će se održati u subotu, 30. Marta, u pešačkoj zoni Trga kralja Milana (na početku tvrđavskog mosta) od 19:00h do 22:00h.

Ove godine Biološko društvo “dr Sava Petrović” iz Niša u saradnji sa opštinom Medijana i Zavodom za zaštitu prirode Srbije (Kancelarija u Nišu) “Sat za našu planetu” obeležava u Nišu. Očekuje vas bogat program koji će biti ispunjen nastupima plesačkih grupa iz Niša, školskim predstavama, kratkim muzičkim nastupima, projekcijama kratkih filmova o zaštiti prirode i mnogim drugim aktivnostima. Prema programu, tradicionalno će se gasiti svetla u vremenskom intervalu od 20:30 do 21:30 i upaliti sveće i tako ukazati na značaj očuvanja planete i održivog korišćenja energije.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Među organizacijama koje su se do sada uključile u organizaciju dogadjaja su: Zavod za zaštitu Prirode, Vikimedija Srbije, ZOO planet, Književna grupa “Trupa KB”, Rocky road duo , Plesni studio Gallaxis, Plesni studio Continuum Dance Theatre, Kancelarija za Mlade opštine Palilula , Niški Džedajski pokret, Osnovna škola “Desanka Maksimović”, Kancelarija za Mlade grada Niša, Super radio Niš kao glavni medijski pokrovitelj .

 

ŠTA PREDSTAVLJA “EARTH HOUR”?

Počevši kao simboličan događaj u Sidneju 2007. godine, Sat za našu planetu je sada najveći svetski pokret za zaštitu životne sredine koji inspiriše milione ljudi širom sveta da preduzmu aktivne mere za spas naše planete i prirode. Protekle decenije, WWF je kroz akciju “Sat za našu planetu” doprineo vidljivosti teme klimatskih promena i njihovih posledica. Ove godine, pod sloganom “Poveži se sa planetom” (#connect2earth), akcija će se održati u subotu 30. marta, kada će simbolično isključivanje svetla na sat vremena, od 20:30 do 21:30, ukazati na neophodnost očuvanja planete. Biološko društvo “dr Sava Petrović” iz Niša nekoliko godina unazad podržava ovu akciju i doprinosi širenju svesti o zaštiti planete i prirode.
Ove godine slavimo i veliki jubilej: deset godina “Sata za našu planetu” u Srbiji!

Takođe pročitajte

Prva prodavnica “Pet centra” u Nišu!

Pet centar je specijalizovan lanac maloprodaja hrane i opreme za sve kućne ljubimce koji će …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.