subota , 21 maja 2022

Obeležimo zajedno “Sat za našu planetu”

Biološko društvo “dr Sava Petrović” vas poziva da sa njima obeležite “Sat za našu planetu” koji će se održati u subotu, 30. Marta, u pešačkoj zoni Trga kralja Milana (na početku tvrđavskog mosta) od 19:00h do 22:00h.

Ove godine Biološko društvo “dr Sava Petrović” iz Niša u saradnji sa opštinom Medijana i Zavodom za zaštitu prirode Srbije (Kancelarija u Nišu) “Sat za našu planetu” obeležava u Nišu. Očekuje vas bogat program koji će biti ispunjen nastupima plesačkih grupa iz Niša, školskim predstavama, kratkim muzičkim nastupima, projekcijama kratkih filmova o zaštiti prirode i mnogim drugim aktivnostima. Prema programu, tradicionalno će se gasiti svetla u vremenskom intervalu od 20:30 do 21:30 i upaliti sveće i tako ukazati na značaj očuvanja planete i održivog korišćenja energije.

This slideshow requires JavaScript.

Među organizacijama koje su se do sada uključile u organizaciju dogadjaja su: Zavod za zaštitu Prirode, Vikimedija Srbije, ZOO planet, Književna grupa “Trupa KB”, Rocky road duo , Plesni studio Gallaxis, Plesni studio Continuum Dance Theatre, Kancelarija za Mlade opštine Palilula , Niški Džedajski pokret, Osnovna škola “Desanka Maksimović”, Kancelarija za Mlade grada Niša, Super radio Niš kao glavni medijski pokrovitelj .

 

ŠTA PREDSTAVLJA “EARTH HOUR”?

Počevši kao simboličan događaj u Sidneju 2007. godine, Sat za našu planetu je sada najveći svetski pokret za zaštitu životne sredine koji inspiriše milione ljudi širom sveta da preduzmu aktivne mere za spas naše planete i prirode. Protekle decenije, WWF je kroz akciju “Sat za našu planetu” doprineo vidljivosti teme klimatskih promena i njihovih posledica. Ove godine, pod sloganom “Poveži se sa planetom” (#connect2earth), akcija će se održati u subotu 30. marta, kada će simbolično isključivanje svetla na sat vremena, od 20:30 do 21:30, ukazati na neophodnost očuvanja planete. Biološko društvo “dr Sava Petrović” iz Niša nekoliko godina unazad podržava ovu akciju i doprinosi širenju svesti o zaštiti planete i prirode.
Ove godine slavimo i veliki jubilej: deset godina “Sata za našu planetu” u Srbiji!

Takođe pročitajte

Andrea, Iva i Lana ponos Gadžinog Hana

Sedmogodišnja Andrea Stojanović, te sestre Vićentijević – njena vršnjakinja Iva i godinu starija Lana – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.