Obeležen Dan Filozofskog fakulteta u Nišu

Uz prisustvo velikog broja zvanica, obeležena je 52. godišnjica postojanja i rada Filozofskog fakulteta u Nišu. Ovogodišnja proslava protekla je u znaku akreditacije novog studijskog programa – Master akademskih studija nemačkog jezika i književnosti.
Prisutne je prvo pozdravila deknica, prof. dr Natalija Jovanović, koja je podsetila na značaj Filozofskog fakulteta u sferi nauke, obrazovanja i kulture i dodala da se najveći broj studenata niškog Univerziteta već godinama unazad odlučuje za Filozofski fakultet.
Istakla je da je Fakultet univerzitet u malom jer nudi najveći broj studijskih programa naUniverzitetu u Nišu, kao i da studenti nisu samo broj jer im se pruža podrška tokom studiranja i organizuju brojne aktivnosti kako bi se dodatno unapredili.

Kao poklon za rođendan, dan pre proslave stigla je vest o akreditaciji i 15. po redu programa drugog nivoa studija, Master akademskih studija nemačkog jezika i književnosti, što je ukupno 35. program koji Fakultet ima u ponudi na svim nivoima studija.
Na važnost Fakulteta za celokupan Univerzitet u Nišu ukazao je i rektor prof. dr Dragan Antić. Profesor Antić je govorio o Filozofskom fakultetu kao stubu Univerziteta i odao priznanje za uspešan rad i veliki doprinos akademskoj zajednici.
Takođe, zvanicama se obratio i zamenik ministra i državni sekretar Ministarstva prosvete prof. dr Nebojša Ranđelović. On je poručio da će resorno ministarstvo nastaviti uspešnu saradnju sa Filozofskim fakultetom i čestitao rukovodstvu na dobrom radu i ostvarenim rezultatima.
Za umetnički deo programa bio je zadužen mešoviti hor niške Gimnazije „Svetozar Marković“ na čelu sa profesorkom Natašom Žikić i učenica Anđelija Mirović koja je kazivala stihove pesme „Svetlost iznenada“. Takođe, učenica Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ Una Dimitrijević izvela je pesme „Zlatni dan“ i „Writing’s on the Wall“, dok je MinaŽikić kazivala stihove pesme „Ja ništa od toga nemam“.
Najboljim diplomiranim studentima osnovnih akademskih studija dekanica je uručilaprigodne nagrade.

U sklopu obeležavanja Dana Fakulteta, zaposlenima su uručene nagrade za 30, 20 i 10 godina rada na Fakultetu, kao i za naučne rezultate objavljene u 2022. godini.
Pored zaposlenih i studenata, Svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici Rektorata Univerziteta u Nišu, dekani brojnih fakulteta, kao i predstavnici srednjih škola i drugih institucija sa kojima Fakultet ima saradnju.

Takođe pročitajte

Poziv za socijalna preduzeća i OCD za testiranje inovativnih pristupa

Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid iz Crne Gore, zajedno sa organizacijom CEDRA iz Splita, Hrvatska; Deli – prostorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.