Ptice oko nas - Onlajn radionica

Obeležavanje Međunarodnog dana divljih vrsta – Radionica „Ptice oko nas“

Povodom Međunarodnog dana divljih vrsta, EU info point Novi Sad organizuje besplatnu radionicu za decu i roditelje „Ptice oko nas“ 3. marta 2021. od 19 časova.

Broj učesnika je ograničen, a prijava je obavezna.

PRIJAVNI FORMULAR – LINK.

Radionica će biti održana putem zoom platforme i namenjena je deci uzrasta od 10 do 14 godina i njihovim roditeljima, starateljima, rođacima, prijateljima… Radionica će se sastojati od dva dela: edukativnog predavanja i praktične izrade hranilica za ptice od materijala za reciklažu.

Prvi deo radionice će biti u formi predavanja, koje će učesnicima pružiti informacije o:

• vrstama ptica u Srbiji
• njihovim staništima
• povezanosti sa ljudima
• načinu života u prirodi i u urbanim sredinama i još mnogo toga.

Drugi deo radionice će biti posvećen izradi hranilica za ptice od reciklažnog materijala, poput plastičnih flaša i kutija, a prijavljenim učesnicima će biti poslat e-mail sa uputstvom šta je potrebno pripremiti pre radionice. Učesnicima radionice će biti objašneno i koja vrsta hrane je najbolja za ptice, a nakon radionice hranilice mogu okačiti u svom dvorištu, parku ili na neko drugo mesto na kojem će biti korisne pticama.

Radionicu vodi:

Dr Dimitrije Radišić, docent na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i član Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

NAPOMENA – Kako će na drugom delu radionice biti potrebno koristiti nož ili makaze da bi se probušile i isekle rupe u plastičnim flašama, preporučujemo da se to radi pažljivo, ili da taj deo na sebe preuzmu stariji učesnici radionice.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.