petak , 5 juna 2020

Obeležavanje 70 godina postojanja Arhiva u Nišu

U okviru Evropske godine kulturnog nasleđa EU info kutak Niš organizuje događaj ,,Pričamo o kulturi u Istorijskom arhivu’’.

Okupljanje grupe je zakazano za 9. oktobar u 10 časova ispred Istorijskog arhiva koji obeležava 70 godina postojanja.

Posetioci će moći da saznaju kako izgleda jedan radni dan zaposlenog u Arhivu, najznačajnijim dostignućima i o tome šta se sve čuva u njihovim prostorijama?

Osim obilaska službenih prostorija, ovo će biti jedinstvena prilika da, uz stručno vođenje građani pogledaju izložbenu postavku najstarijih dokumenata iz Niša koji datiraju iz čak 1737. godine.

Obilazak je besplatan ali ga je, iz organizacionih razloga, potrebno najaviti do ponedeljka, 8. oktobra do 15 sati mejlom na [email protected] ili telefonom na broj 018/254-461.

 

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

Takođe pročitajte

Vreme je da popravimo naš odnos sa prirodom

Kriza prouzrokovana virusom COVID-19 dodatno je istakla značaj koji bi prihvatanje vrednosti Evropskog zelenog dogovora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.