ponedeljak , 25 oktobra 2021

O hrani i proizvodnji na onlajn panelu – „Od njive do kuhinjskog stola”

Onlajn panel iz serijala Zeleni plan za Srbiju pod nazivom „Od njive do kuhinjskog stola” održaće se u ponedeljak, 14. decembra sa početkom u 13 časova.

Teme koje će biti pokrenute u diskusiji:

– Šta podrazumevaju održivi poljoprivredni prehrambeni sistemi?

– Kako poboljšati kvalitet načina proizvodnje hrane i standarde prehrambenih proizvoda?

– Kako smanjiti količinu hrane koja se baca?

– Koji su dobri modeli proizvodnje u Srbiji i EU?

Učesnici panela:

Prof. dr Vesna Rodić, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu

Ratko Bojović, izvršni direktor Evropske trening akademije (EUTA) i predstavnik Strength2Food projekata (Horizont 2020)

Milan Veličković, generalni menadžer Mlekare Veličković – Surdulica

Moderatorka: Slađana Gluščević, Agro smart

Više o onlajn panelu kao i registraciju možete pronaći na sledećem LINKU.

O serijalu:

Događaj je deo serije vebinara pod nazivom “Zeleni plan za Srbiju”, a organizuje se u saradnji sa programom EU PRO . Ideja ovog i događaja koje organizujemo u okviru istoimenog serijala je bliže predstavljanje Evropskog zelenog dogovora i Zelene agende za Zapadni Balkan, kao regionalnog pristupa za očuvanje prirode i usklađivanje sa EU politikom zaštite životne sredine.

Takođe pročitajte

“Lihvar” Nemanje Ćeranića najbolje ostvarenje na Tuzla Film Festivalu (TFF)

“Koristeći različite stilske postupke film pokazuje da je moguće i u skromnim produkcionim uslovima napraviti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.