NURDOR na Nišvilu i Filmskim susretima prikuplja sredstva za „Bolnicu za superheroje“

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, tokom trajanja Nišville festivala i 51. Filmskih susreta, na štandu koji se nalazi na šetalištu u Tvrđavi, promoviše veliki projekat izgradnje i opremanja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Klinike za dečje interne bolesti. Novo hemato-onkološko odeljenje će svojim proširenim kapacitetima i higijensko-medicinskim standardima pružiti najsavremenije uslove za lečenje malih onkoloških bolesnika iz čitavog Južnog regiona. U toku su radovi na prvoj fazi a NURDOR nastavlja sa prikupljanjem sredstava za završetak radova. Za drugu fazu radova neophodno je 50 milion dinara od kojih je prikupljeno 25 miliona dinara. Otvaranje novog Odeljenja planirano je za kraj 2017. godine.

„Pozivamo Vas da se pridružite krugu prijatelja mališana obolelih od raka i pomognete da zajedno realizujemo ovaj veliki projekat na koji ćemo svi biti ponosni – da izgradimo pedijatrijsko hemato-onkološko odeljenje po Evropskim standardima, odeljenje po meri deteta.Sugrađani će imati priliku da daju i svoj lični doprinos u vidu novčane donacije na samom štandu ili slanjem SMS na broj 1150 (cena je 100 dinara i važi za sve mreže), u okviru kampanje „I JA SE BORIM“ koji su podržale mnoge poznate ličnosti. Zainteresovani posetioci će moći da dobiju sve informacije o samom udruženju i o tome kako mogu da pomognu i priključite se akciji : Za novo dečje hemato-onkološko odeljenje u Nišu ali i da, za svoju donaciju  izaberu neki simboličan poklon (majicu, kačket, liciderski magnetić, knjigu, privezak…), navode u NURDORU.

Projekat rekonstrukcije odeljenja NURDOR realizuje u saradnji sa Kliničkim centrom i Klinikom za dečje interene bolesti u Nišu. Pomoć i podrška prijatelja će biti neophodna!

Potražite nas na www.nurdor.org

Svakog dana u Srbiji  jedno dete oboli, a svake nedelje jedno dete umre od raka. Od svih bolesti u dečjem dobu i adolescenciji, rak je prvi uzročnik smrti. Ohrabruje, međutim, činjenica da je rak kod dece izlečiv u preko 70% slučajeva, ako se dijagnostikuje na vreme i pravovremeno leči. U Srbiji se od raka godišnje leči oko 500 dece. Najčešće maligno oboljenje kod dece je akutna leukemija, gde je i procenat izlečenja najveći, oko 80%, a terapija traje 105 nedelja.

Takođe pročitajte

„Život je lep kada brinemo o planeti“ – Proglašeni pobednici LG likovnog konkursa za osnovce

Kompanija LG Electronics proglasila je pobednike velikog likovnog konkursa „Život je lep kada brinemo o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.