Novogodišnje čestitike i pokloni iz daleke Amerike

Tim psihologa „Svetlost“ iz Vlasotinca organizovao prvu Novogodišnju priredbu za decu kojoj su podeljeni paketići dobijeni od jednog američkog humanitarnog udruženja.

Predsednica Tim psihologa „Svetlost“ Meri Stojković odlučila je da pored svojih učesnika na radionici, obraduje decu iz osetljivih kategorija, decu koja su doživela traumatična iskustva kao što je gubitak roditelja tako da je ukupno podeljeno oko 50 paketića.

„Sve ovo ne bi bilo sprovedeno bez sjajne inicijative i pomoći pri apliciranju dobijanja paketića divne profesorke Vere Stanković koja radi u Muzičkoj školi. Zadovoljstvo mi je da rad mog udruzenja ide u pravom smeru zahvaljujući vrednim umetnicima. Nadam se da će ova organizacija postati tradicija svake Nove godine. Ponosna sam na decu i srećna što sam uspela da ih usrećim na ovaj način, kazala je predsednica Meri Stojković.

Priredba je bila programski organizovana, na početku su deca otpevala novogodišnju  pesmu, nakon toga je profesorka Vera  pričala Božićnu priču, i kroz interakciju sa decom prezentovala Božićnu pesmu. Deda Mraz je podelio paketiće znatiželjnoj deci. Andrija Đordević odsvirao pesmu na harmonici i tada je počela prava novogodišnja žurka uz pesme i recitacije najmlađih. Za kraj, Ksenija Jović učesnica razvojno kreativnih radionica iscrtavala je deci lice novogodišnjim motivima.
Pored srećne dece zadovoljni su bili i roditelji.
„Za likovnu radionicu koju vodi Meri sam slučajno videla, a s obzirom da moj sin jako voli da crta upisala sam ga  da bi imao hobi i odvojio se malo od telefona i igrica. Sve je počelo kao igranje, ali se ispostavilo da su deca postali ozbiljni umetnici zahvaljujući  Meri koja je u svakom detetu pronašla ono što mu leži kod crtanja. Konkretno kod mog sina je recimo crtanje isključivo slobodnom rukom olovkom i senca i boji. Prednost je u tome što ih ona usmerava tamo gde su najbolji i gde najbolje plivaju. Radujemo se predstojecoj izložbi i uspehu koji su deca za kratko vreme stekla. Meri je divna i svestrana osoba i hvala joj od srca na njenoj humanosti strpljenju. Juče su deca dobila paketiće, ne samo,, umetnici,, već i mnoga deca bez roditelja što je njima jako znači da su voljena i dobila poklon za novu godinu. Ovakve radionice treba da se otvaraju svuda da deca razvijaju svoje talente i ujedno upoznaju nove drugare i sve to kroz šalu i igru. Nadam se da će mnogi od njih nastaviti školovanje u tom smeru. Sve pohvale za decu, njihove roditelje a posebno za Meri i jako sam počastvovana što je moj sin deo te ekipe, izjavila je majka Snežana Trajković.
foto Boban Janković

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.