utorak , 28 januara 2020

Novogodišnja idila na Trgu Stevana Sremca

Nišlije će na festivalu Niš u srcu – Ulica otvorenog srca od subote do utorka imati prilike da na Trgu Stevana Sremca uživaju u pravoj novogodišnjoj atmosferi.

Za posetioce festivala pripremljen je bogat zabavni i izložbeni program. Na otvorenom pozivu za učešće odabrano je preko 20 izlagača koji će tokom četiri dana festivala predstaviti svoje umetnine i rukotvorine. Trg će pored novogodišnjih suvenira, dekoracija, ukrasa, nakita, slika i grafika ispuniti i štandovi sa hranom, pićem i novogodišnjim poslasticama.
Kako su praznici period darivanja, Srednjoj umetničkoj školi u Nišu biće donirano 20% svih ostvarenih prihoda na festivalu za kupovinu opreme i uređenje prostora.
Najmlađe Nišlije imaće priliku da uživaju u novogodišnjim predstavama, druženju sa Deda Mrazom, Baba Mrazicom i vilenjacima kao i interaktivnim radionicama izrade ukrasa i školice lutkarstva.
IDEA je za goste festivala pripremila „Funbox“ za izvlačenje novogodišnjih poklona, kao i popularnu upside – down sobu iluzije koja će se po prvi put naći u našem gradu.
Među učesnicima naći će se i knjižara „Hijeroglif“, pekara „Branković“, cafee „Flert“, restoran „Family House“, „Stock Coffee“ i prodavnica igračaka „Mogli“. U skolopu muzičkog programa nastupiće pop – rock hor „Voice“, „EHO trio“, „South Rail Messengers“, dečiji hor „Vilenjaci“, „Grrove Brothers“, „Jayus Jazz“ i „DJ Sunrise“.
Poslednji dan festivala, a prvi dan u 2019. godini, biće posvećen obeležavanju Ulice otvorenog srca.

Niš je prvi grad koji će gostovati na ovogodišnjoj Ulici otvorenog srca u Beogradu. U sklopu ovog dana biće održan veliki „Karneval princeza i junaka“ na kome će niški mališani moći da se druže sa preko 20 kostimiranih princeza i junaka.
Tačnu satnicu i program festivala posetioci mogu pronaći na oficijalnoj facebook festivala Niš u srcu – Ulica otvorenog srca.
Radionice, predstave i muzički program biće otvoreni i besplatni za sve posetioce festivala!
Festival je u organizaciji Turističke organizacije grada Niša i Fabrike umetnika, uz podršku Kancelarije za mlade grada Niša, Parking servisa i kompanije IDEA kao glavnog partnera.

Takođe pročitajte

Pretprodaja ulaznica za Nišville 2020!

Internacionalni niški jazz festival „Nišville 2020“ održaće se od 7. do 16. avgusta a glavni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.