petak , 27 januara 2023

 Novo potpisivanje ugovora sa udruženjima građana iz nerazvijenih opština

 Kabinet ministra Novice Tončeva, zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih organizovao je u Nišu potpisivanje ugovora sa predstavnicima udruženja građana sa teritorije tih lokalnih sredina u vezi sa realizacijom projekata od javnog značaja u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara.

Na ovaj način je nastavljena prošlogodišnja aktivnost dodele bespovratnih sredstava za one projekte koji podižu kvalitet života milion građana koji žive u 44 nedovoljno razvijene opštine.
Na ovogodišnjem konkursu udruženja građana su konkurisala sa programima iz oblasti podrške u zapošljavanju, rodne ravnopravnosti, inkluzije dece i omladine sa smetnjama u razvoju, podizanju svesti o zdravim načinima života, zaštiti životne sredine, podrške razvoju preduzetništva, očuvanja kulturne baštine, digitalne bezbednosti kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama. Kroz ove programe pokrivene i sve starosne grupe, počevši od onih najmlađih do naših najstarijih sugrađana. Potrebe su, svakako, različite, ali je važno da većina građana maksimalno ostvari svoje lične i društvene potrebe. Kabinet na čijem sam čelu će uvek biti na raspolaganju nerazvijenim opštinama, udruženjima iz tih oblasti, građanima. Želim da pozovem udruženja da nam se javljaju i mimo zvaničnih konkursa koje raspisujemo kako bismo zajedno radili na pronalaženju rešenja za obezbeđivanje dodatnih sredstava za realizaciju aktivnosti. Na nama je da obezbedimo sredstva, a na njima da ponude kvalitetne projekte. Bitna stavka je i njihova održivost, odnosno mogućnost da se pozitivni efekti realizacije projekata nastave i u budućnosti” izjavio je ministar Novica Tončev.

Takođe pročitajte

Vraćena medalja mladom plivaču Vukašinu Stojkoviću

Možda zboga uticaja javnosti, medija i običnih građana, Vukašin Stojković dobio je nazad medalju koju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.