subota , 10 aprila 2021

Novo lice vlasotinačke škole “Siniša Janić”

Učenici nižih razreda već su se vratili u svoju školu dok će tokom iduće nedelje biti završeno useljenje i za ostale učenike Osnovne škole “Siniša Janić” koji su prvo polugodište pohađali u drugim školama.

Prvi utisak je da sve izgleda kada je je iznova građeno a ne da je u pitanju renoviranje. Škola sija novim sjajem i predstavlja moderan objekat, dostojan današnjem vremenu. Ni učenici, a ni učitelji i nastavnici ne kriju svoje oduševljenje.
Sve prostorije u školskoj zgradi su renovirane od poda do plafona. Posebno se ističe LED osvetljenje, tu je video nadzor, svi potrebni protivpožarni uređaji, ozvučenje u hodnicima, internet konekcija u svim učionicama. Laptopovima i video bimovima sada je opremljena svaka učionica.

„Uspeli smo uz pomoć donatora i razumevanja predstavnika lokalne samouprave da obezbedimo novi nameštaj za celu školu i trakaste zavese za sve prozore, računare za novi kabinet informatike i nameštaj za sve druge prostorije u školi. Saradnjom lokalne samouprave, Ministarstva prosvete i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije je ostvarena dobitna kombinacija, koja je svim učenicima i zaposlenima omogućila idealne uslove za rad“, ističe direktor Goran Mitić.

Sem unutrašnjih radova uporedo se izvode i radovi na uređenju i saniranju školskog dvorišta.
Kompletno smo preuredili školsku ogradu, urađeni su novi ulazi za učenike i nastavnike, izmeštena je bista Siniše Janić, čime je stvoren dodatni prostor unutar dvorišta. Sanirana je i ograda prema crkvenom dvorištu. Takođe, preuređen je i deo dvorišta i izgrađene tribine na sportskom igralištu, ali asfaltiranje ovog dela je odloženo za period nakon izgradnje fiskulturne sale“, zaključio je Goran Mitić.

Radovi na izgradnji fiskulturne sale treba da počnu odmah nakon završetka radova na asfaltiranju školskog dvorišta.

Takođe pročitajte

’’Anjin svet ’’ – Snažna poruka novog romana Lele Stojanović

’’Anjin svet ’’ je novi roman za decu iz pera Lele Stojanović koji je po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.