Novo lice Kulturnog centra u Vlasotincu

Rekonstruisana i dograđena zgrada Kulturnog centra u Vlasotincu predata je na upotrebu građanima, a otvaranju renoviranog objekta prisustvovao je i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Otvaranje ustanove kulture jednako je otvaranju jedne velike fabrike, ali fabrike kulture i duha, kulturnih stremljenja i uživanja“ – rekao je ministar Vukosavljević. On je govorio o važnosti ulaganja u kulturu čiji se efekti vide kasnije, ali nisu zbog toga manje važni.
Osim sale u kojoj ima mesta za 178 posetilaca, tu su i četiri nove kancelarije, klub i konferencijska sala.

Namera nam je bila da naši građani dobiju višenamenski objekat za sve sadržaje u kulturi, rekao je predsendik opštine Zoran Todorović.
Suočavali smo se u prethodnih godinu i po dana sa mnogim izazovima, od kojih je najveći bio onaj kada smo shvatili da zbog neobezbeđenosti temelja susednih objekata ne možemo da rekonsrtuišemo podrumski prostor, već da moramo da dograđujemo sprat. To je zahtevalo izmenu projektne dokumetacije, nove dozvole i niz drugih poslova koji su usporili radove na objektu. Jeste trajalo duže nego što je planirano, ali nakon svega, danas imamo reprezentativni, multufunkcionalni objekat koji će služiti zadovoljenju kulturnih potreba naših građana i organizovanju brojnih drugih događaja.“ – rekao je Todorović.

Većnik zadužen za kulturu Zoran Stamenković pomenuo je i počivše aktere amaterskog pozorišnog života u Vlasotincu, Bogoljuba Mitića Đošu i „čika Velju Kalemara“, kako su Vlasotinčani zvali Velimira Conića.
Iza nas ostaje velelepni objekat, koji će, siguran sam, decenijama služiti građanima i ostati svedok jednog vremena. “ – rekao je Stamenković.
Menadžer projekta Dijalekat, u okviru koga je rekonstruisana i dograđena zgrada Kulturnog centra, Maja Marković istakla je pomoć ministarstva tokom realizacije

Takođe pročitajte

VEČERAS u Salonu 77 – „Mikrokosmos“ Teodore Vojinović

U utorak 14. maja u 19 sati, u Salonu 77 biće otvorena izložba skulptura i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.