Novo lice Doma kulture u Konopnici

Raspisan je tender za prvu fazu rekonstrukcije Doma kulture u vlasotinačkom selu Konopnici u vrednosti od 3,6 miliona dinara koji godinama nije u funkciji. Druga faza obnove, prema rečima Todorovića, radiće se sledeće godine.

Pored toga završeni su poslovi na asfaltiranju oko 200 metara puta pored reke i urađena je atmosferska kanalizacija. Radove na asfaltiranju izvodilo je preduzeće „Perica Jović“ iz Vlasotinca. Ova deonica je veoma važna za žitelje Konopnice zbog čestih plavljenja.

„Ova ulica je bila problematična zato što atmosferska voda nije odlazila do Vlasine. Sada je urađena atmosferska kanalizacija , zatim priprema i asfaltiranje u dužini od oko 200m. Ukupna vrednost radova je 1.320 000 dinara – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović prilikom obilaska deonice.

U Konopnici se radi i ograda oko fudbalskog igrališta vrednosti 380 000 dinara. Teren FK Gradac, inače, izvanredan je po svim vremenskim uslovima i po tome je poznat u regionu, a specifičan je po još nečemu:

„On se nalazi na ploči pod kojom je arheološki lokalitet Gradac, jedan od tri najznačajnija lokaliteta na jugu Srbije.Mi već 25 godina imamo dogovor sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture o korišćenju prostora na ovaj način, a dobili smo od njih dozvolu i da napravimo mali sportski teren pored velikog, ali je nismo iskoristili u predviđenom roku. Nadamo se da ćemo sa novom opštinskom upravom to da rešimo jer smo jedina Mesna zajednica koja nema sportski teren, kaže potpredsednik FK Gradac u Konopnici Goran Stojiljković.

Bronzani jelen nađen na ovom lokalitetu nalazi se na Narodnom muzeju u Beogradu. Stojiljković dodaje da su tokom radova nailazili na vodovod koji ide uzvodno, a na brdu Gradac postoje dokovi gde su vezivani brodovi, što govori o postojanju jezera na ovom području. Meštani se nadaju većoj pažnji države usmerenoj prema lokalitetu koji mnogo govori o istorijatu mesta.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Jedan komentar

  1. Lepo, radove na asfaltiranju je izvodilo preduzece „Perica Jovic“ iz Vlasotinca koje uopste ne poseduje dozole za rad. Kako ce biti placeni radovi preduzecu bez dozvole ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.