petak , 27 januara 2023

Novi singl i spot vlasotinačko-leskovačkog benda Balkan Revival

Posle četiri godine od izdavanja  prvog albuma, pod nazivom “Borba petlova”, vlasotinačko-leskovački bend Balkan Revival izdaje svoj novi singl Dobra vila i spot za ovu pesmu.

Ovo je ujedno i najava novog albuma ovog punk-rock sastava, inače oficijelnog benda Udruženja Underground fest iz Vlasotinca. Članovi benda su Leskovčani Milan Calić, gitarista, vođa benda i autor i kompozitor većine pesama. Miloš Petković-pevač izuzetnih glasovnih sposobnosti, primećen i pohvaljen od strane naših priznatih muzičara na mnogobrojnim nastupima ovog benda širom naše zemlje. Marijan Prokopović, mladi talentovani bubnjar, na visini svog zadatka i Vlasotinčanin Dragan Stojković, punk veteran, bas gitarista, inače zaslužan za snimanje i montažu tonskih zapisa kao i produkciju i montažu novog spota.

“Naš bend je svoje početke doživeo još početkom devedesetih, kao izraz bunta protiv tadašnjeg sistema i većina snimljenih pesama i tekstova koje sada dorađujemo i snimamo nastala je u tom periodu. Pevač i ja smo još tada radili na ovom projektu, koji na žalost do pre 4 godine nije bio realizovan i nije izašao u javnost. U okviru projekata i muzičkih sadržaja koje smo radili sa našim Udruženjem, stvorili su se volja i uslovi da Balkan Revival oživi i pretstavi se publici. Prvi album je poprilično buntovnički, izražava nezadovoljstvo sistemom u kome živimo, kako tekstovima tako i žestokim ritmom koji ih prate” kaže za naš portal Milan Calić, frontmen benda.

“Obzirom na uslove i mogućnosti, odradili smo dobar posao, što je potvrdila publika koja je pratila naše nastupe, kao i brojni internet portali koji prate ovakve teme. Prvi album izdat je u Hrvatskoj, novi album izdajemo samostalno, kao Udruženje Underground fest. Kako stvari stoje, od pobune malo šta u našoj zemlji može da se očekuje, drugi album ima manje žestoku notu i bavi se drugom tematikom, pa je prvi singl sa neprevaziđenom ljubavnom temom, prožet na neki naš način i slikama nemirnih vremena u kojima živimo”. – kaže Dragan Stojković.

Ostale pesme su u fazi finiša, pa se u narednih mesec dana planira i njihovo objavljivanje, kao i promocija albuma nastupima ovog benda.

Takođe pročitajte

Superdomaćica: kako očistiti kuću kao što su to činile naše bake?

Čišćenje kuće je retko kome omiljeni posao, ali on ne mora biti toliko težak! Na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.