utorak , 29 novembra 2022

Novi profili Tehničke škole u Vlasotincu

Pred predstojeći upisni rok, u Tehničkoj školi u Vlasotincu održane su radionice i info sesije na kojima su učenicima romske nacionalnosti završnih razreda osnovnih škola iz Vlasotinca i Grdelice predstavljeni obrazovni profili koje će ova škola upisivati.Akcenat je stavljen na dualno obrazovanje i nove trogodišnje profile industrijski mehaničar, bravar-zavarivač i modni krojač.

Sa decom i roditeljima, odnosno starateljima radila je i psiholog Dragana Stanković kako bi se unapredili kapaciteti svih aktera koji odlučuju o izboru škole, odnosno budućem zanimanju dece.

Direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević kao posebnu prednost škole naglasio je dualno obrazovanje koje se u njoj sprovodi.  Radionicama su prisustvovali i učenici koji već pohađaju obrazovne profile isdustrijski mehaničar I konfekcionar tekstila, zatim nastavnici iz mašinske i tekstilne struke, predstavnici PRAXIS-a i Društva za edukaciju Roma Vlasotince.

Info sesije organizovane su u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom omladine i sporta, GIZ-om, PRAXIS-om  i Centrom “Inventiva“.

Takođe pročitajte

„Mentalno zdravlje – izazovi u obrazovanju i formiranju profesionalne karijere”

Psihološko savetovalište za studente pri Studentskom kulturnom centru Niš u saradnji sa Savezom studenata Univerziteta …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.