četvrtak , 25 februara 2021

Novi parking prostor u Nišu

Parking prostor „Goran Ostojić“ u vrednosti od 30 miliona dinara otvoren je danas u ulici Vojvode Tankosića kod Doma zdravlja u Nišu.

Parking je kako kažu iz Parking servira odrađen na najsavremeniji način i po najvišim standardima. Poseduje 70 mesta ali ukoliko bilo potreba u budućnosti kapacitet parking mesta se može povećati. Naplata će se vršiti po satu, cena parkiranja po satu biće 40 dinara i parkiranje neće biti vremenski ograničeno.U večernjim satima stanari ulice Vojvode Tankosića moći će da se parkiraju sa svojim stanarskim karticama. Cena parkiranja za stanare na mesečnom nivou iznosiće 350 dinara.

Uređenje parkiranja i kontrola u svim gradovima Evrope a samim tim i u Srbiji podrazumeva naplatu.  Na mestu sadašnjeg novoizgrađenog parkinga ranije je bilo 40-ak neuređenih parking mesta s tim da nisu ispunjavali tehničke uslove. Sadašnja parking mesta obeležena po najvišim standardima, pristupne saobraćajnice su komforne i bezbedne za prolaz vozila, a svi tehnički uslovi su takođe ispunjeni. Parking je takođe opremeljen i najnovijom led rasvetom.  Ekološki standardi sa kojima se naša država uskladila su takođe ispunjeni i na evropskom su nivou, tako da je ovo jedno od najmodernijih parkirališta koje grad Niš trenutno ima. „ – kaže direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević.

Novac od naplate parkinga kako navodi direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević biće uložen u povraćaj od uloženih sredstava za postavljanje istog.

Parking koji danas otvoren jasno pokazuje to da građani znaju gde ide njihov novac, mi sam projekat uradili od sopstvenih sredstava odnosno iz investicionih kredita koji ćemo vratiti od naplate parkiranja na ovom mestu.“ – izjavio je na otvaranju Dejan Dimitrijević.

Paralelno sa izgradnjom ove garaže odnosno parkinga, obezbedjena je slična konstrukcija za postavljanje parking prostora na Sinđelićevom trgu na kome će biti dostupna 78 parking mesta. Završetak tog projekta očekuje se sledeće godine.

Do kraja meseca naplata parkiranja se na parkingu neće vršiti, već će se sa naplatom krenuti od početka decembra.

Od neuređenog parking prostora do prve javne uređene, bezbedne garaže, srednjeg nivoa, Grad Niš i njegovi građani su dobili najsavremeniji parking po čijem principu se nadamo da će u budućnosti biti izgrađeno još. Konstrukcija za ovaj parking prostor je kupljena od strane Parking servisa dok je za planirani parking prostor na Sinđelićevom trgu, dobijena od strane Grada Beograda. Planiramo da u budućnosti nastavimo da radimo na povećanju parking prostora na teritorija grada.“ – kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Otvaranjem parking prostora na Sinđelićevom trgu i na prostoru između starog i novog Kliničkog centra kao i sa parkingom kod Doma zdravlja kapacitet će biti povećan za blizu 300 novih parking mesta u Nišu.

Udruženje pripadnika veterana 63. padobranske brigade zahvalilo se na ovom gestu, da ime njihovog kolege bude odabrano za naziv ovog parkinga, jer kako kažu on je za ovu zemlju i narod dao mnogo, te im je izuzetno drago što se njegovo ime nije zaboravilo.

Takođe pročitajte

PLITVIČKA JEZERA – putopis iz susedstva

I šta da dodam, osim da svako treba da vidi Plitvička jezera, makar jednom u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.