nedelja , 29 marta 2020

Novi most u Konopnici pušten u saobraćaj

Meštani Konopnice mogu od danas da koriste novi most preko Vlasine, čija je izgradnja počela pre šest meseci, a završena, kako je i planirano, do kraja 2018. godine.

Objekat čija je dužina 71 metar, a širina kolovoza šest metara, ima sa obe strane pešačke staze širine od po jedan metar. Izgrađen je sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije u iznosu od nepunih 118 miliona dinara.

Osim mosta, urađene su pristupne saobraćajnice, uređeno korito reke po 25 metara uzvodno i nizvodno od mosta i konopnički kanal. Most je projektovan i za velike teretne kamione, kažu inženjeri. Privremeni prelaz preko reke, koji je korišćen za vreme izgradnje mosta, biće ovih dana uklonjen, kažu u preduzeću Trejs koje je izvelo radove.

Obećali smo da ćete dobiti novi most i on vam je od danas na raspolaganju da ga koristite.” – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Član saveta Mesne zajednice u Konopnici Goran Stojiljković dodao je da je današnji dan upisan u istoriju ovog mesta jer njegovi žitelji 30 godina čekaju na novi most.
Stari konopnički most izgrađen je pre pola veka, pre 30 godina značajno je oštećen u poplavi koja je zahvatila vlasotinački kraj, a od pre sedam godina bio je zabranjen za saobraćaj. Srušen je ovog leta i na njegovom mestu nikao je novi most koji je od danas dostupan za saobraćaj.

Takođe pročitajte

Imlek i Direktna Banka donirali sredstva za nabavku potrebnih respiratora

Kompanija Imlek i Direktna Banka su se među prvima odazvale pozivu Vlade Republike Srbije i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.