"EU politika o vodama i inovativna rešenja u upravljanju vodama - INNOWAT".

Novi modul obrazovanja na Univerzitetu u Nišu

Univerzitet u Nišu tokom naredne tri godine realizovaće Erasmus+ Žan Mone modul pod nazivom „EU politika o vodama i inovativna rešenja u upravljanju vodama – INNOWAT“ (ref. br. 620003-EPP-1-2020-1-RS-EPPJMO-MODULE).

Osnovni cilj modula INNOWAT je uvođenje nastavnih jedinica na studijama iz oblasti evropskih integracija na Univerzitetu u Nišu primenom nove metodologije u nastavi prilagođenoj potrebama studenata osnovnih i master akademskih studija tehničko-tehnološkog usmerenja i stručnjacima iz vodoprivrede, kao i promovisanje istraživanja u oblasti upravljanja vodnim resursima radi razvijanja novih inovativnih i interdisciplinarnih rešenja u sektoru voda i podsticanja mladih istraživača da se uključe u istraživanje.

Realizacija INNOWAT modula, kroz obrazovni proces, stvoriće uslove i resurse za implementaciju održive EU politike u oblasti upravljanja vodnim resursima.

Građevinsko-arhitektonski fakultet na ovaj način podiže kapacitet svojih studenata kroz 12-o nedeljni program uz relevantne predavače

Predavanja u okviru INNOWAT modula počeće 15. februara 2021. godine, na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu korišćenjem Moodle platforme. Modul čine devet nastavnih aktivnosti (interaktivnih predavanja) i trajaće 90 časova (12 nedelja). Nastava i sve ostale aktivnosti na INNOWAT modulu biće realizovane na srpskom jeziku. Školska godina INNOWAT modula završava se seminarom na kojem polaznici izlažu svoja zapažanja do kojih su došli u radu sa svojim mentorima kroz usmenu prezentaciju svojih seminarskih radova. Realizacijom projekta planirana je organizacija okruglog stola sa učešćem privrednika i studijska poseta vodoprivrednom preduzeću.

Polaznici koji uspešno realizuju sve navedene zadatke mogu da apliciraju za dobijanje sertifikata Univerziteta u Nišu o završenom INNOWAT modulu. Sertifikati koji će se dodeljivati biće potpisani od strane Centra za doživotno učenje Univerziteta u Nišu i predstavljaće legitiman dokument koji verifikuje dodatno znanje kandidata.

Troškove realizacije INNOWAT modula u potpunosti pokriva Evropska unija kroz program Erazmus+ Žan Mone.

Konkurs za upis prve generacije polaznika objavljen je na sajtu Univerziteta u Nišu  i biće otvoren do 15. januara 2021. godine.

Više detalja o modulu kao i prijavni formular za učesnike možete pronaći na adresi modula www.innowat.ni.ac.rs.

Takođe pročitajte

Izložba Dragana Momčilovića u Oficirskom domu povodom pet decenija umetničkog stvaranja

U Galeriji u Oficirskom domu u četvrtak, 25.aprila  u 19 časova biće otvorena retrospektivna Izložba …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.