utorak , 9 avgusta 2022

Novi Klinički centar u Nišu od danas bez KOVID pacijenata

Od danas u novoj zgradi UKC Niš nema više pacijenata koji se leče od Kovid-19. Prebacivanjem dva pacijenta na Kliniku za infektivne bolesti, danas su otpušteni i poslednji oboleli od Kovida sa odeljenja u novom delu UKC-a koja su bila u Kovid sistemu .

Trenutno je na Klinici za Infektivne bolesti hospitalizovano 27 pacijenata, a ukoliko se nastavi trend smanjenja novozaraženih i broja hospitalizovanih i infektivna klinika će se vratiti lečenju nekovid pacijenata, dok će Kovid odeljenje ove organizacione jedinice biti u Kruševcu.

U prethodnih 440 dana, od početka pandemije u Srbiji do danas, kroz klinike UKC-a, koje su lečile odrasle obolele od Kovida, pregledan je 27,731 pacijent, dok je broj onih pacijenata koji su bili hospitalizovani 10 500 od toga u jedinicama intezivne nege lečeno je 2400 pacijenata.

Trenutno klinike koje su do danas zbrinjavale Kovid pacijente detaljno se čiste i dezinfikuju, sledi završna dezinfekcija opreme i prostora, te nakon ispunjavanja potrebnih higijensko-sanitarnih uslova , sve klinike koje su locirane u novoj zgradi UKC-a vratiće se svojim prvobitnim aktivnostima i pružanju tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite pacijenata iz Niša i ostalih delova Srbije koji gravitiraju UKC-u Niš.

Takođe pročitajte

Koji su simptomi hepatitisa i mere prevencije

Hepatitis, po definiciji, predstavlja zapaljenje jetre. Postoji veliki broj uzroka koji mogu dovesti do zapaljenjskog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.