Novi Javni poziv Kabineta za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština

Na inicijativu Kabineta ministra Novice Tončeva zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština na sednici Vlade Republike Srbije usvojena je Uredba o utvrđivanju Programa podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština za 2022. godinu, na osnovu koje je danas raspisan Javni poziv za prijavu projekata koje podnose jedinice lokalne samouprave.

„Kao što sam i obećao pripritet Kabineta za razvoj nedovoljno razvijenih opština je da, u svakom trenutku, maksimalno uradimo sve što možemo kako bi se poboljšali uslovi za život i rad u nerazvijenim područjima. Želim da građani i lokalne samouprave znaju da imaju našu punu podršku. Aktivno smo se zalagali da ove godine sredstva budu veća i u tome smo i uspeli. I sam dolazim iz jedne nedovoljno razvijene opštine i svestan sam koliko pomoć Vlade Srbije znači predstavnicima lokalne samouprave. Tokom prethodne godine smo obišli najveći broj tih opština i uverili se u efikasno korišćenje odobrenih sredstava, a najsrećniji sam bio kada sam osetio da i stanovnici tih opština neguju jedan novi duh koji omogućava da zajednički idemo putem ubrzanog oporavka i prelaska u kategoriju višeg stepena razvijenosti. Moj tim i ja nastavljamo još energičnije da se borimo da mladi vide perspektivu opstanka na svojim ognjištima, da nam se deca više rađaju i da sadašnje i buduće finansijere razvojnih projekata u tim opštinama uverimo koliko je to radan i vredan narod“ – zaključio je ministar Novica Tončev.

Pravo na podnošenje prijave projekata imaju jedince lokalne samouprave koje spadaju u red izrazito nedovoljno razvijenih opština kojih u Srbiji ima 44. Kriterijumi za ocenjivanje prijava projekata biće održivost projekta, broj potencijalnih korisnika obuhvaćenih projektom, sopstveno učešće i efekat realizovanog projekta na kvalitet života u jedinici lokalne samouprave.

Realizacija projekata ima za cilj podizanje kapaciteta u oblasti izgradnje, rekonstrukcije i opremanja objekata i nabavke opreme od značaja za izrazito nedovoljno razvijene opštine.

Sve informacije o Javnom pozivu i formulari nalaze se na sajtu Kabineta www.rnro.gov.rs

Takođe pročitajte

Ministarstvo rudarstva i energetike i zeleni projekat sigurnih kuća sa kompanijom Huawei

Plan Vlade Republike Srbije je da do kraja ove decenije proizvodi do 45 odsto električne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.