utorak , 7 februara 2023

Novi Javni poziv Kabineta za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština

Na inicijativu Kabineta ministra Novice Tončeva zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština na sednici Vlade Republike Srbije usvojena je Uredba o utvrđivanju Programa podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština za 2022. godinu, na osnovu koje je danas raspisan Javni poziv za prijavu projekata koje podnose jedinice lokalne samouprave.

„Kao što sam i obećao pripritet Kabineta za razvoj nedovoljno razvijenih opština je da, u svakom trenutku, maksimalno uradimo sve što možemo kako bi se poboljšali uslovi za život i rad u nerazvijenim područjima. Želim da građani i lokalne samouprave znaju da imaju našu punu podršku. Aktivno smo se zalagali da ove godine sredstva budu veća i u tome smo i uspeli. I sam dolazim iz jedne nedovoljno razvijene opštine i svestan sam koliko pomoć Vlade Srbije znači predstavnicima lokalne samouprave. Tokom prethodne godine smo obišli najveći broj tih opština i uverili se u efikasno korišćenje odobrenih sredstava, a najsrećniji sam bio kada sam osetio da i stanovnici tih opština neguju jedan novi duh koji omogućava da zajednički idemo putem ubrzanog oporavka i prelaska u kategoriju višeg stepena razvijenosti. Moj tim i ja nastavljamo još energičnije da se borimo da mladi vide perspektivu opstanka na svojim ognjištima, da nam se deca više rađaju i da sadašnje i buduće finansijere razvojnih projekata u tim opštinama uverimo koliko je to radan i vredan narod“ – zaključio je ministar Novica Tončev.

Pravo na podnošenje prijave projekata imaju jedince lokalne samouprave koje spadaju u red izrazito nedovoljno razvijenih opština kojih u Srbiji ima 44. Kriterijumi za ocenjivanje prijava projekata biće održivost projekta, broj potencijalnih korisnika obuhvaćenih projektom, sopstveno učešće i efekat realizovanog projekta na kvalitet života u jedinici lokalne samouprave.

Realizacija projekata ima za cilj podizanje kapaciteta u oblasti izgradnje, rekonstrukcije i opremanja objekata i nabavke opreme od značaja za izrazito nedovoljno razvijene opštine.

Sve informacije o Javnom pozivu i formulari nalaze se na sajtu Kabineta www.rnro.gov.rs

Takođe pročitajte

Niš – Domaćin Kupa Radivoj Korać ove i naredne godine

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Кošarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potpisali su u Gradskoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.