petak , 24 marta 2023

Nova oprema od Poljske za Dom zdravlja u Vlasotincu

Dijagnostika Doma zdravlja u Vlasotincu bogatija je za jedan savremeni EKG aparat i dva monometarska merača krvnog pritiska, dar Republike Poljske, u okviru poljske razvojne saradnje.

Dom zdravlja prošao je na konkursu „Mali grantovi“ Ministarstva spoljnih poslova sa projektom „Unapređenje dijagnostike vaskularnih bolesti u Domu zdravlja Vlasotince“ i dobio sredstva u iznosu 2.725 evra kojima je nabavljena oprema.
“Ovo je trenutno najsavremeniji od 10-ak EKG aparata koliko ih imamo u Domu zdravlja i veoma smo zahvalni Ambasadi Poljske koja je sa nama prošla jedan složeni deo usaglašavanja papira, s obzirom na to da su zakoni različiti u našoj i njihovoj zemlji” – rekla je direktor ove ustanove Milena Stanković Mitrović na prijemu koji je za predstavnike poljske ambasade priredio predsednika opštine Zoran Tododrović.

Ove godine dodelili smo pet grantova. Dom zdravlja u Vlasotincu je jedan od dobitnika, a inače ih dodeljujemo ustanovama koje pomažu ljudima.” – rekla je, između ostalog savetnik za ekonomska pitanja u Ambasadi Republike Poljske u Beogradu Karolina Janik.
Predsednik opštine Zoran Todorović prihvatio je poziv da u narednoj godini i druge ustanove i preduzeća iz Vlasotinca učestvuju na konkursu za male grantove i naglasio da je osim pomoći u opremi ranije uspostavljena i saradnja u oblasti kulture između Vlasotinca i Poljske.
Program „Mali grantovi“ poljska ambasada sprovodi u Srbiji od 2007.godine i do sada je na ovaj način plasirano oko pola miliona evra u socijalne, zdravstvene, obrazovne i ustanove kulture.

Takođe pročitajte

Sve što ste želeli da znate o menopauzi

U martu mesecu smo organizovali još jedan DokTok live na kom je o menopauzi i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.