Nova literatura u vlasotinačkoj biblioteci

Narodna biblioteka „Desanka Maksimović“ u postupku je nabavke novih naslova, u okviru redovnog godišnjeg otkupa knjiga koji finansira Ministartsvo kulture i informisanja.

Ove godine, vlasotinačkoj biblioteci pripalo je skoro 240 hiljada dinara, a za taj novac biće nabavljeno ukupno 448 novih naslova, od kojih su neki već stigli.

U pitanju su knjige iz oblasti beletristike, školska lektira za osnovnu i srednju školu i dečje knjige. To je literatura koja se najviše traži. Osim ovog redovnog otkupa, gde mi biramo literaturu koju ćemo nabaviti, ministarstvo finansira i obavezni otkup knjiga. Reč je o knjigama za koje ministarstvo smatra da je neophodno da ih ima svaka biblioteka. Ove godine za našu biblioteku izdvojeno je 150 hiljada za nabavku te literature – kaže direktor biblioteke Srba Takić.

Vlasotinačka biblioteka ima nešto više od 1000 odraslih članova i 940 dece uzrasta do 15 godina koji pozajmljuju knjige. Na policama ove ustanove leži blizu 61 hiljada naslova, kao i veliki broj periodičnih izdanja. Na Zavičajnom odeljenju pažljivo se čuva i neknjižna građa – stare fotografije, flajeri, CD-i, pozivnice i drugi štampani materijal, kao svedočanstvo vremena.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.