Nosite nakit smelo ali nemojte da nakit nosi vas

Upečatljiv i prepoznatljiv, tako se najkraće može opisati nakit Nišlijke Dragane Ristić, koja je među prvima u gradu počela da ga ručno kreira i izrađuje.

Danas njene minđuše, ogrlice, krune, prstenje nose dame širom Srbije a Dragana ističe da su joj društvene mreže bile najbolji saradnici u promociji i prodaji.

nakit dragana ristic“Krenula sam da radim pre četiri godine i to zato što sam i sama bila ljubitelj nakita.  Svaki dinar sam davala za neki komad nakita, i to što veći i što upečatljiviji. Volim da nakit bude primećen tako da sada imam muku kada mi neka devojka potraži male minđuše. Uvek sam u strahu da li šta ona to smatra malim, da li sam pogodila veličinu jer moje male minđuse znaju drugima biti prevelike, veli Dragana koja se priseća da kada je ovim poslom ona počinjala, pre četiri godine, u Nišu bilo samo tri žene koje su se time bavile.

nakit narukvicanakit dragana“Važno mi je da me još uvek drži početnički entuzijazam i da me kreativnost ne napušta. Naprotiv, kada pomislim da je neka ogrlica “vrh” i da neću uspeti da nešto slično napravim budem još bolja sledećeg dana. Posle četiri godine mogu slobodno reći da sam se u svom gradu itekako izborila da budem u vrhu. Zahvaljujući internetu i to FB i Instagramu, znam da sam ostavila trag i u Srbiji. Moj nakit nose zadovoljne žene širom Srbije, kaže Dragana koja je zadovoljna što joj je hobi postao izvor prihoda.

Njen pečat su  veliki i bogati komadi a Dragana ima i savet za one koje ne nisu dovoljno smele ili ne umeju da naprave pravu kombinaciju.

nakit dragana mindjuse i kruna“Nikako ne treba dozvoliti da nakit nosi „nas“ već vi nakit. Ako je nama lepo da imamo krunu, veliku ogrlicu i narukvicu, to treba i nositi ali naravno u kompletu. Jedino ne preporučujem  kombinaciju dugih  minđuša i bogate ogrlice, to bi ipak bilo previše. Što se mode i trendova tiče trudim se da budem u toku, ali kod nas, barem što se tiče nakita ne diktira svetska scena nego kreativnost nekog kolege. Tako da ko prvi odradi, na primer, minđuse sa resama, taj je probio tržište i svi ostali kreću da rade iste, samo druge kombinacije, jer to devojke traže i tako u krug…

nakin mindjuse sa resamaDragana kaže da devojke ponekad traže neki komad nakita samo zato što je videla da to nosi neka poznata ličnost

“Ne razmišljaju uvek da to možda njoj neće lepo da stoji već joj je samo bitno da to nosi  neko sa zvučnim imenom. Naravno, većina mušterija su odmerene devojke, damice koje to lepo upakuju da je milina sarađivati.

foto Dimitrije Mita Nikolić

https://www.facebook.com/dragana.ristic.967

Takođe pročitajte

Drvena statua orla „nadgleda“ pirotsku kotlinu

Dušan Živković iz Pirota duborezom se bavi tek pet godina ali je imao smelosti i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.