NKD Niš

NKD opet na listi najboljih svetskih istraživačkih organizacija

Nacionalna koalicija za decentralizaciju se i u 2020, godini u kojoj je obeležila deceniju postojanja, našla na listi najboljih svetskih istraživačkih organizacija u kategoriji transparentnosti i dobre uprave koju formira Univerzitet u Pensilvaniji. Ovo je treća godina zaredom da nas je pomenuti univerzitet uvrstio na listu najboljih, a ove smo, kao i prethodne, zauzeli 47. mesto.

Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je naš rad na postavljanju standarda transparentnosti i dobrog upravljanja prepoznat, kako na međunarodnom, tako i na nacionalnom nivou.

Naročito smo ponosni na ulogu koju smo u 2020. godini odigrali tokom početka pandemije, kada je pristup informacijama u Srbiji bio nezakonito ograničen. Redovno smo otvarali teme u kojima Srbija može da napravi značajne korake ka izgradnji odgovorne države i procesa participacije, posebno kroz jaku decentralizaciju i izgradnju lokalnih političkih i društvenih procesa.

Ovom prilikom čestitamo i drugim organizacijama i institucijama koje su, u različitim kategorijama, uvrštene na listu najboljih Univerziteta u Pensilvaniji, a među kojima je čak devet iz Srbije. – Marija Marinković, NKD-Koordinatorka odnosa sa javnošću

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.