Nišville u poseti Specijalnoj bolnici u Gornjoj Toponici i Gerontološkom centru

Nišville džez festival muzičkom posetom iznenadio je štićenike Gerontološkog centra u Nišu i pacijente Specijalne bolnice za psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici.

Muzičari  su sa prikolice kamiona održali muzičko scenski performans u kome su učestvovali saksofonista Filip Stipšić, Aleksandra Pavlović i Miloš Kolarević. Ivan Blagojević, direktor Festivala kaže da je susret sa Nišvilom na ovaj način za sve njih bio veoma emotivan i da će se potruditi da i ubuduće osmišljavaju ovakve akcije u zavisnosti od budžeta kojim raspolažu.

„Zaslužili su da osete makar malo atmosferu kojom je ispunjen grad ovih dana. Mnogi od njih, pogotovo ovi starije, neće više nigde putovati ili posećivati koncerte tako da im je ovo prilika da uživaju u muzici. Podelili smo im i poklone i svi su bili oduševljeni pažnjom, kaže Blagojević.

Glumica i tango instruktorka Aleksandra Pavlović takođe je puna utisaka nakon nastupa.

„Drago mi je da smo bili deo ove Nišvil priče. Sama ta ideja da se ulepša dan ljudima u psihijatrijskoj bolnici i našim najstarijim sugrađanima u Gerontološkom centru mi se jako dopala. Umetnost, muzika, ples je nešto što oplemenjuje, što stalno mora biti prisutno u čovekovom životu. Tango se inače u svetu, u ovakvim ustanovama koristi u terapeutske svrhe, i to je još jedan razlog što sam srećna da smo bili deo ovoga. Obzirom da su ovo ljudi koji nisu u mogućnosti da posećuju kulturne događaje, zaista je lep gest da Nišvil ode kod njih u posetu, kaže Aleksandra.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.