Nisu na Roštiljijadi samo pljeskavice nađu se i Vanjine krofnice

Stalni gosti Roštiljijade znaju da će se nakon „leskovačkog voza“ najbolje zasladiti krofnicama i palačinkama kod Vanje koja je već godinama na istoj lokaciji.

Vanja Jovanović iz Leskovca je jedna od par stotina njih koji pokušavaju da na ovaj manifestaciji zarade neki dinar. Nije ni sanjala da će se jednog dana baviti prodajom hrane na vašarima i saborima ali je kao mnogi drugi ostala bez posla a vreme za kuknjavu nije imala. Novac od otpremnine koju je dobila u fabrici „Toma Kostić“ uložila u opremu za pravljenje krofnica i palačinki ali i kokica.

vanja krofnice„Radimo i na drugim manifestacijama ali nam je Roštiljijada nekako najdraža. Imamo „komšije“ i iz drugih gradova i godinama smo jedni pored drugih pa se poznajemo ko prave komšije. Lepa je atmosfera među nama i barem za ovih sedam dana funkcionišemo kao kolektiv i pomažemo jedni drugima, kaže Vanja koja naglašava da su prema državi ispunili sve obaveze i da su sanitarne saglasnosti obavezne.

„Nisu naše mušterija samo deca već vole i roditelji da se zaslade. Nudimo veliki izbor preliva i drugih dodataka a koristimo samo kvalitetne namirnice i zato smo omiljeni na svakoj Roštiljijadi, hvali se Vanja.

U radu joj pomažu drugarice i majka Gordana koja je kao učiteljica u penziji zadužena za marketing.

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.