„Niste sami“ – podrška obolelima od raka

Predavanje sa temom „Niste sami – psihološka podrška i ishrana obolelih od raka u svim fazama lečenja“ biće održano sutra u podne u Svečanoj sali opštine Leskovac.

Predavači će biti Snežana Milojević, predsednik udruženja „ILCO“, dr Živka Raičević, nutricionista-dijetetičar i mr Ivana Stanković, psiholog.

Predavanje organizuje Udruženje za unapređenje kvaliteta života „Sinergija“ u saradnji sa lokalnom samoupravom a podržava ga Ministarstvo zdravlja.

„Ovo predavanje je uvod u „Ružičasti oktobar“ jer je mesec koji nam predstoji posvećen borbi protiv raka. Leskovčani će sutra biti u prilici da postave pitanja o svemu što ih intesuje na ovu temu, bilo da su sami prošli period lečenja ili su u pitanju članovi njihovih porodica. Poseban akcenat biće na ljude koji imaju „stomu“, nakon operacije debelog creva, jer je primetno da se o ovoj temi malo zna, kaže predsednica udruženja „Sinergija“ mr Ivana Stanković koja najavljuje i formiranje grupe samopomoći pri ovom udruženju.

 

 

Takođe pročitajte

Kako se izboriti sa prolećnim alergijama

Alergija (preosetljivost) je prirodna, zaštitna reakcija organizma od agenasa iz okoline, koje organizam doživljava kao pretnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.