Nišlija sa diplomom Berkli univerziteta daje časove muzike bebama

Nakon dve decenije bavljenja muzikom i pedagoškim radom Nišlija Predrag Simović (32) sa diplomom Berkli univerziteta u jednom Art centru u Bostonu „predaje“ muziku bebama od 10 meseci. Simović veli da nisu u pitanju nerealne ambicije roditelja već da kod beba posebnim metodama razvijaju mnoge sposobnosti uz pomoć muzike. Pored pedagoškog rada sa bebama ali i na Berkliju ovaj Nišlija se ne odriče nastupa i muzičke karijere.

Predrag je i sam počeo rano da se bavi rano da muzikom, od svoje 12 godine svira gitaru, ali nije ni sanjao da će svoje znanje prenositi i mališanima koji praktično nisu ni progovorili.
„Radi se o kompaniji koja u saradnji sa nekoliko art centara po Bostonu organizuje grupne časove za bebe. Polaznici se kreću od 10 nedelja pa sve do pete godine, veli Predrag koji je slučajno, kako to biva u „zemlji snova“ saznao sam za taj posao.

„Sastao sam se sa gitaristom koji je završio Berkli da kupim njegovu akustičnu gitaru i on mi je u razgovoru napomenuo da radi taj posao. Odmah sam se zainteresovao zato što za 20 godina bavljenja muzike, od toga predavanjem 15 godina, najmanje iskustva imam rada sa bebama. Zvučalo idealno jer volim decu a mislim da i ona vole mene.predrag simovic 2

Simović kaže da časovi traju 45 minuta i da sa bebama rade glavni i pomoćni instruktor.

„Glavni instruktor peva i svira neki instrument dok pomoćni se igra sa bebama sa raznoraznim igračkama. Pesme odnosno repertoar je raznolik, postoje 2 diska koja je vlasnica kompanije izdala sa svojim pesmama ali ima i onih poznatih kao „Jingle Bels“ i „London Bridž is Faling Doun“. Koncept časa je fantastično osmiljen jer se odsvira 12 do 15 pesama a za svaku pesmu postoji neka aktivnost koja se radi sa decom, kao što su igranje sa lutkama koje se stavljaju na ruke, lego, kocke i figure koje se sklapaju, lopte, bubnjevi… itd.

Simović je zadovoljan ovim poslom jer sutra neko od te dece „može novi Mocart ili Bah“ .Ipak priznaje da je rad sa bebama jednako zahtevan kao i sa zrelijim studentima.predrag simovic 3

„Obožavam da predajem i pomažem drugima da dostignu svoje ciljeve. To me jako ispunjava. Predajem od svoje 20. godine, na Berkliju sam predavao sa 22 godine. Moja misija i vizija je da svim mojim đacima pružim plan rada koji se isključivo fokusira na njihove potrebe.

U rodnom gradu je poslednji put nastupao 2012.godine na džez festivalu Nišvil a očekuje da do kraja ove godine izda svoj album i da to bude povod za nova gostovanja.

Predrag je otišao u svet zahvaljujući stipendijama sa dva prestižna svetska muzička instituta, Instituta za gitaru u Londonu i Berkli u Bostonu gde i danas živi i radi.
„Otišao sam u London je bio nakon bombardovanja. Kao jedan od najboljih gitarista u klasi sa 12 sam završio London Gitar Institute. Nastavak studija i odlazak na Berkli je došao nakon moje audicije u Dublinu sa 17 godina. Oduvek sam želeo da učim i sviram sa najboljim muzičarima na svetu, s obzirom na to da sam vežbao gitaru po 12 i više sati dnevno, to je sve bio realan put i tok za mene.

 

 

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.