Foto: Ski Klub NIŠ

Nišlija na svetskom prvenstvu u Kurševelu

7. Februara otvoreno je 47. svetsko prvenstvo u alpskom skijanju, na kome će se skijaši iz preko 70 nacija takmičiti u 5 disciplina – spust, superveleslalom, paralel, veleslalom i slalom.

U prethodnim danima, ordenje za najbolje skijaše brzih disciplna već je u rukama novih svetskih šampiona, dok se polako pripremamo za one nama najvažnije – tehničke discipline (slalom i veleslalom). Svoju valjnost ogledaju u samoj činjenici da će Srbija imati svoje predstavnike i takmičare koji će stati na crtu sa najvećim imenima svetskog skijanja.

Jedan od predstavnika Srbije i član Ski Kluba NIŠ biće Rastko Blagojević, višestruki prvak države i trenutno jedan od najperspektivnijih skijaša naše zemlje. Rastko ima 24 godine, a ujedno je i apsolvent Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Već 15 godina je aktivan takmičar, koji beleži uspehe još od malih nogu.

Foto: Ski Klub NIŠ

Pored Rastka Blagojevića ove godine će Srbiju predstavljati i Veselin Zlatković (SK Midžor-Knjaževac) i Iva Nikolić (Beogradski Ski Klub). Sa njima su trebali da nastupe i Rašo Jevremović, Aleksa Tomović i Dušan Vojnović ali nažalost zbog povreda neposredno pred takmičenje propuštaju ovaj sportski dogadjaj.

Ovogodišnje svetsko prventsvo se održava u Kurševelu i Meribelu (Courchevel, Maribel) u Francuskoj, koji pripadaju svetski poznatom skijalištu Tri doline (Les 3 Vallees). Najveće skijalište na svetu Kurševel je kao domaćin pripremio prave izazove za sve učesnike ovog velikog takmičenja!

Ako vas zanima kada možete gledati Rastka i ostatak ekipe ili kada bar možete držati palčeve za naše momke, ovo su datumi koje treba da znate. Pre samog finala očekuju nas kvalifikacije 16.02. i 18.02., nakon čega nam predstoji veliko finale 17.02. – Veleslalom i 19.02. – Slalom. Start prve vožnje oba finala biće u 11h sa live prenosom na Eurosport-u.

Takođe pročitajte

Dela Petra Čuja u poljima lavande u Tamnjanici

Polja lavande u Tamnjanici 29.juna po četvrti put biće galerija na otvorenom a svoja dela …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.