Nišlija Milan Lazarević u timu lekara koji će brinuti o srpskim reprezentativcima

U timu saradnika koji je oformio predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS) prof. dr Milovan Bojić biće i transfuziolog i hematolog docent dr Milan Lazarević, načelnik Odeljenja za hemostazu i ekstrakorporalnu cirkulaciju niškog UKC.

Brigu o zdravlju reprezentativaca vodiće i fiziolog prof. dr Vladimir Jakovljević, ortopedi traumatolozi prim. dr Dražen Jelača i doc. drDejan Aleksandrić, fizijatar dr Vojislav Bumbaširević i kardiolog doc. dr Marija Zdravković.

Lazarevic je za 13 godina koliko radi u UKC Niš uveo i implementirao ogroman broj novih metoda koje su dramatično unapredile klinički rad i rezultate lečenja ne samo pacijenata Klinike za kardiohirurgiju već svih bolesnika u UKC Niš. Ima dve specijalizacije, transfuziju i hematologiju i asistent je na predmetu Imunologija Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Oformio je laboratorije za hemostazu, serologiju, PCR i nosilac je projekta prve banke krvi u UKC. Osmislio, kreirao i rukovodi složenim sistemom kliničke transfuzije koji je bez premca najbolji u Srbiji.

Takođe pročitajte

Kako prepoznati krivu kičmu kod dece?

1. Šta je uzrok nastanka skolioze? Za nastanak skolioze se obično okrivljuje fizička neaktivnost, loše …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.